Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Među šest hrvatskih gradova

V. Gorica natječe se za nagradu za energetsku učinkovitost

Velika Gorica
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Riječ je o prestižnoj europskoj nagradi European Energy Award (EEA) koja se dodjeljuje u sklopu projekta IMPLEMENT

Među šest hrvatskih gradova koji će se boriti za European Energy Award (EEA), prestižnu europsku nagradu na području energetske učinkovitosti, našla se i Velika Gorica. Naime, riječ je o nagradi koja se dodjeljuje u sklopu europskoga projekta IMPLEMENT, a koji je pokrenut s ciljem jačanja kapaciteta jedinica lokalne samouprave u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. Kandidaturom je Velika Gorica pokazala koliko je ozbiljno shvatila promoviranje energetske i klimatske politike koja bi mogla biti primjer i drugim gradovima.

Kružni tok Velika Gorica Najveće gradilište u gradu Prema sadašnjem tempu rada, kružni tok mogao bi biti gotov i prije roka

– U 48 mjeseci, koliko traje projekt, gradovi i općine planirat će različite aktivnosti na svom području na šest područja djelovanja, a to su razvoj i prostorno planiranje, javne zgrade i objekti, opskrba i zbrinjavanje, mobilnost, unutarnja organizacija te komunikacija i suradnja – navodi Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA), partner projekta.

Sam se projekt organizira u trideset gradova i općina u četiri države: osim Hrvatske, tu su Belgija, Grčka i Poljska, a financira se u sklopu EU projekta Obzor 2020 s 1,38 milijuna eura. Velika Gorica će se za EEA nagradu natjecati s čak tri grada iz županije: Ivanić Gradom, Jasterbarskom te Zaprešićem, a u njihovu društvu i konkurenciji našli su se još i Karlovac te Pregrada. 

Gradski stadion Velika Gorica Velika Gorica jedan od gradova favorita za gradnju nogometnog stadiona Velikogoričani spremni nacionalnim stadionom dati novi dom Vatrenima Blizina zračne luke samo je jedan od razloga porasta broja gostiju Pozitivan trend U lipnju 120 posto više noćenja nego lani