Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Koprivnička škola bit će dio eksperimenta

Od jeseni prvi i peti razredi na cjelodnevnoj nastavi

Foto: Koprivnica
Eksperimentalni projekt od nove školske godine bit će uveden u 50-ak osnovnih škola, kako priželjkuju u Ministarstvu

Nova koprivnička Osnovna škola Podolice prijavila se za eksperimentalni program cjelodnevne nastave koji počinje najesen. Odluku o tome velikom su većinom glasova donijeli roditelji na sastanku održanom prošli tjedan u školi, na kojem je bio i gradonačelnik Mišel Jakšić.

U Gradskoj upravi potvrdili su kako je službena prijava s motivacijskim pismom u četvrtak poslana Ministarstvu obrazovanja i sad se čeka njihov odgovor. Gradske vlasti, kako doznajemo, odluku o tome nisu htjele donijeti samostalno, bez očitovanja kolektiva škole i roditelja čija djeca idu u Podolice. OŠ Podolice nastala je podjelom OŠ "Đuro Ester" te je u obje škole od prošle jeseni uvedena jednosmjenska nastava, a od početka ove godine i produženi boravak, koji se već sad pokazao kao pun pogodak. Upravo će taj produženi boravak, koji u OŠ "Đuro Ester" pohađa 28 djece, a u OŠ Podolice 32 učenika nižih razreda, biti odlična priprema za cjelodnevnu nastavu. Učiteljice već u produženom boravku s djecom rade na pisanju zadaća i obrađivanju gradiva, a aktivno vrijeme provode u igri i sportskim aktivnostima.

U Gradskoj upravi doznajemo da cjelodnevna nastava neće odmah biti uvrštena u sve razrede na Podolicama. Prve će godine program provoditi samo prvi i peti razredi, druge godine uključuju se i drugi i šesti razredi, godinu poslije i treći i sedmi, a zadnje godine eksperimentalnog programa bit će uključena cijela škola. Eksperimentalni projekt od nove školske godine bit će uveden u 50-ak osnovnih škola, kako priželjkuju u Ministarstvu. Projekt će trajati četiri godine, a svaka od škola koja se uključi u cjelodnevnu nastavu od jeseni dobit će 300.000 eura za nabavu opreme i druge troškove, rast će i plaće zaposlenika. Svi učenici nižih razreda u školi bi bili obvezno do 14 sati, a viših do najviše 14.40 sati. U tom bi vremenu pisali zadaće i dodatno učili. Nakon toga slijedi izborni dio koji upisuju samo učenici čiji roditelji to žele.

Koprivnica KOPRIVNICA Najproblematičnije i najveće križanje u Koprivnici dobit će rotor Skupština jedne od najaktivnijih udruga Latice žele riješiti problem organiziranog stanovanja KOPRIVNICA Podravka i Komunalac zasadili novu ‘šumu hrane’ u Koprivnici