Izbornik
Naslovnica Gradovi
Studenti Projektnog menadžmenta razvijali ideje

Od pametnih zdravstvenih stanica do “Zelenih koraka”

Nakon selekcije, odabrani su finalisti unutar svakog projektnog područja. Održano je i finale projekta 11. svibnja na Veleučilištu. Finalu su prisustvovali i predstavnici Grada Zaprešića, uključujući gradonačelnika Grada Zaprešića Željka Turka
Foto: Grad Zaprešić
Uspješno je završeno peto izdanje projekta “Sinergija znanja” SING 2023. na Veleučilištu Baltazar Zaprešić u suradnji s Gradom

Uspješno je završeno peto izdanje projekta “Sinergija znanja” – SING 2023. za studente “Projektnog menadžmenta” na Veleučilištu Baltazar Zaprešić u suradnji s Gradom Zaprešićem. Bila je to, zaključeno je, odlična sinergija obrazovne ustanove i Grada.

Konkretni projektni prijedlozi
Pod mentorstvom nastavnika studenti druge godine Projektnog menadžmenta razvijali su svoje ideje na temelju natječaja koji je raspisao Grad Zaprešić u ožujku 2023. godine.

Kroz tri kolegija i intenzivan, praktičan rad, studenti su, kako je priopćeno, stekli priliku za razradu svojih ideja unutar projektnih područja koja su definirana prema odluci Grada. Ovogodišnja projektna područja bila su “Europski zeleni plan”, “Održivi razvoj”, “Poduzetništvo” i “Turizam”. Radom na konkretnim projektnim prijedlozima studenti su stekli dodatna praktična znanja, dok je Grad Zaprešić dobio vrijednu projektnu dokumentaciju koja će poslužiti kao temelj za buduće projekte s ciljem daljnjeg rasta i razvoja Grada Zaprešića, navodi se u priopćenju. Stručno mentorstvo obavili su nastavnici doc. dr. sc. Milan Puvača, Karlo Jurač i doc. dr. sc. Ernest Vlačić, koji su mentorirali jedanaest timova studenata završne godine “Projektnog menadžmenta”.

Nakon selekcije, odabrani su finalisti unutar svakog projektnog područja. Održano je i finale projekta 11. svibnja u prostoru Veleučilišta. Nazočili su mu predstavnici Grada Zaprešića, uključujući gradonačelnika Grada Zaprešića Željka Turka, uprave Veleučilišta Baltazar Zaprešić te nastavnika i studenata programa “Projektni menadžment”. U finalu su predstavljeni kvalitetn projektni prijedlozi: projekt “Zeleni koraci”, projekt “Pametne zdravstvene stanice za provjeru zdravstvenog stanja građana grada Zaprešića i okolice”, projekt “Poduzetnički Hub” te pobjednički projekt “Zaprešić Digipromo - turistička ponuda diva iz predgrađa” (projektni tim: Marin Vlahov, Ivan Šimić, Branka Beljak, Josip Šefer i Jasmin Mehić).

Ulaganje u mlade talente
- Čestitam svim sudionicima petog izdanja projekta na njihovom izvanrednom angažmanu i predanosti u razvoju inovativnih projektnih ideja. Ovaj projekt pokazuje snagu sinergije između Veleučilišta Baltazar Zaprešić i Grada Zaprešića te važnost ulaganja u obrazovanje mladih talenata. Ponosan sam na sve studente koji su sudjelovali u projektu, a posebno čestitam pobjedničkom timu na njihovoj izvrsnoj ideji. Nastavit ćemo podržavati ovakve inicijative koje doprinose rastu i razvoju našeg grada - rekao je dekan izv. prof. dr. Ivan Ružić.

Inovativnom pobjedničkom timu i novčana nagrada

Pobjedu je odnio tim koji je predstavio projektnu ideju pod nazivom “Zaprešić Digipromo – turistička ponuda diva iz predgrađa”, koja se, kako je rečeno na proglašenju, istaknula inovativnošću i izvedivošću. Studentima pobjedničkog tima čestitao je i gradonačelnik Željko Turk, uručivši im posebno priznanje za izvanredan rad i inovativnu projektnu ideju te prigodnu novčanu nagradu. Taj potez Grada poticaj je studentima za daljnje usavršavanje i angažman u području projektnog menadžmenta.

Važnost ovog programa leži u tome što pruža studentima priliku da primijene teorijska znanja iz područja projektnog menadžmenta u stvarnom okruženju, potičući kreativnost, timski rad i praktične vještine u budućim profesionalnim karijerama, zaključeno je.

 

NA TRIBINI se moglo saznati i kako prepoznati znakove ovisnosti o internetu te kako je prevenirati U Bebrini održana tribina o ovisnosti o digitalnim medijima Problem nastaje kad pojedinac većinu vremena provodi online TRODNEVNI SPEKTAKL NA OTVORENOM Cirkuske ulične predstave namijenjene su publici svih dobnih skupina, a održavat će se u parku oko Muzeja Samobor i na Trgu kralja Tomislava. Radionice su u subotu i nedjelju od 14 do 17 sati u parku iza muzeja Dvanaesto izdanje cirkuskog uličnog festivala u Samoboru Vikend na festivalu cirkusa uz predstave, hula-hup, kabaret i žonglere Imanje bana Jelačića pretvorit će se u pozornicu iz 19. stoljeća, a sve posjetitelje dočekat će ban Jelačić i grofica Sofija Dani Jelačića postali su sinonim za najzabavniji vikend u Novim dvorima Ban fun fest od 19. do 21. svibnja uz radionice, Paint & Wine, svirke...