Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Apel vatrogasaca:

Odgodite spaljivanje površina, zadnjih dana imamo puno intervencija

vatrogasci
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
Ivanečki vatrogasci od početka ove godine na terenu su intervenirali čak 21 put, s time da proteklih dana na terenu upravo takve požare gase svakodnevno

Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivanec poziva sve građane, vlasnike i korisnike poljoprivrednog zemljišta da uobičajeno proljetno spaljivanje površina odgode do prvih kiša, koje će natopiti tlo, pa će se nakon toga površine moći sigurnije spaliti, priopćili su iz ivanečke gradske uprave.

Naime, tlo je izrazito suho, a nekontroliranom širenju vatre pogoduje i najmanji vjetrić pa stoga ivanečki vatrogasci proteklih dana učestalo interveniraju upravo u takvim slučajevima, kada vatra građanima izmakne kontroli.

- Od početka ove godine na terenu smo intervenirali čak 21 put, s time da proteklih dana na terenu upravo ovakve požare gasimo svakodnevno. Danas smo gasili vatru koja je vlasniku zemljišta „pobjegla“ na području Gmajne, iznad benzinske crpke, a jučer i prethodnih dana gasili smo požare u Bedencu, Kaniži, Cerju i drugdje. Građani koji pale površine u pravilu poduzmu sve mjere predostrožnosti, međutim, raslinje i trava tako su suhi da se vatra nekontrolirano širi i kod najlaganijeg vjetra. Stoga molimo građane da spaljivanje površina odgode do povoljnijih vremenskih prilika – poručio je zapovjednik DVD-a Ivanec Mario Rogina.