Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
Zdravstvena zaštita

Odjel pedijatrije slavi 60 godina rada, djeci donirane drvene igračke

Županijska bolnica Čakovec
Foto: Međimurska županija
Temelje je 1958. godine udario dr. Đorđ Pal, 1955. je u bolnici otvoren dječji odjel s 28 kreveta

– Odjel pedijatrije Županijske bolnice Čakovec slavi 60 godina rada. Temelje je 1958. godine udario dr. Đorđe Pal, 1955. je u bolnici otvoren dječji odjel s 28 kreveta, a 1959. je s radom počelo Savjetovalište za žene i djecu te dispanzer. Već 1973. imali su 68 kreveta za djecu, a ubrzo je odjel preseljen na četvrti kat bolnice, gdje je i danas, rekao je voditelj odjela Dejan Balažin. Odjel su prije vodile Dušanka Sačer Starčević i Marija Hegeduš Jungvirth.

Parfem Gold Počast ispiračima sjajnog metala u Međimurju Parfem Gold uz zlato skriva i najskuplji začin na svijetu

– Nedavno smo donijeli odluku da se roditelji rasterete dijela troškova boravka djeteta u bolnici, na putu je dječji gastroskop, a uskoro očekujemo i realizaciju investicije novog rodilišta – rekao je međimurski župan Matija Posavec. Odjelu su, uz ostalo, donirane tradicijske drvene igračke. Gordana Prebeg, predsjednica međimurske podružnice udruge Veliko srce malom srcu donirala je uređaje i opremu. Županijska bolnica nosi status "Prijatelj djece", baš kao i županija.

Čamac za Crveni križ Crveni križ Nabavljen čamac za spašavanje ljudi i dobara Graditeljska škola Čakovec Uštede na energentima Nakon Učeničkog doma u obnovu ide i Graditeljska škola Čakovec