Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Ivanec

Održana 22. smotra učeničkog zadrugarstva Varaždinske županije

Ivanec
Foto: Grad Ivanec
Smotru je otvorio zamjenik župana Tomislav Paljak te istaknuo da je Varaždinska županija vrlo ponosna na takav vid rada, u kome učenici čuvaju tradicijsku raznolikost, ali i razvijaju nove ideje koje su na tragu budućih poduzetničkih projekata

Više od 150 učenika i njihovih mentora okupljenih u 29 učeničkih zadruga svoje je raznoliko stvaralaštvo predstavilo na 22. smotri učeničkog zadrugarstva Varaždinske županije kome je domaćin bila Osnovna škola Ivanec.

S obzirom na to da je i sam pogled na štandove pokazao da djeci ne nedostaje dovitljivosti te stvaralačkih pa i poduzetničkih ideja, ne čudi da je domaćin, ravnatelj OŠ Ivanec Damir Jagić konstatirao da sve viđeno doista pokazuje da je zadrugarstvo ukorijenjeno u 'tkivo' škola.

Ivanec EU fondovi Ivancu 300.000 kn za izvedbeni projekt 2. faze Muzeja planinarstva

- Ivanečka škola iduće godine slavi svoju 180. obljetnicu, a zadrugarstvo je neraskidiv dio te duge tradicije. Naša je škola golema, zajedno sa svojim područnim školama ima 830 učenika, i svaka škola ima svoju zadrugu - kazao je Jagić te poželio gostima da se u Ivancu osjećaju prihvaćeno i dobrodošlo, izvijestili su iz Ivanca.

Sve zadrugare, goste i uzvanike pozdravila je i dogradonačelnica Ivanca Lidija Kozina, a okupljenima se kratko obratila i Željka Kleković Brajenović, predstavnica Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva.

Smotru je otvorio zamjenik župana Tomislav Paljak te istaknuo da je Varaždinska županija vrlo ponosna na takav vid rada, u kome učenici čuvaju tradicijsku raznolikost, ali i razvijaju nove ideje koje su na tragu budućih poduzetničkih projekata.

Prigodan program na svečanosti otvaranja izveli su školski pjevački zbor, plesna grupa i učenici koji su govorili prigodne stihove.

Ministar Goran Marić i župan Radimir Čačić Ministar Marić u Varaždinu Pedesetak neriješenih predmeta u Varaždinskoj županiji