Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Ministar Marić u Varaždinu

Pedesetak neriješenih predmeta u Varaždinskoj županiji

Ministar Goran Marić i župan Radimir Čačić
Foto: Varaždinska županija
Upravo smo dobili obavijest da nam je za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju i obnovu kompleksa dvorca i arboretuma Opeka u Marčanu odobreno 800.000 kuna iz EU - rekao je varaždinski župan Radimir Čačić

- Na području Varaždinske županije imamo pedesetak neriješenih predmeta vezanih uz državnu imovinu, a velik dio tema je otvoren i počet će se rješavati - rekao je varaždinski župan Radimir Čačić nakon sastanka s ministrom državne imovine Goranom Marićem u Varaždinu.

Varaždinska županija, dodao je, ima nekoliko vrlo ozbiljnih projekata, a izdvojio je dva za koje je rekao da ima "apsolutnu podršku" Ministarstva državne imovine. 

- Upravo smo dobili obavijest da nam je za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju i obnovu kompleksa dvorca i arboretuma Opeka u Marčanu odobreno 800.000 kuna iz EU. Pretpostavka za dobivanje 35 do 40 milijuna kuna EU sredstava za centar kompetitivnosti u Vinici jest da Srednja škola Arboretum Opeka Vinica, čiji je osnivač Varaždinska županija, dobije u vlasništvo taj prostor. S ministrom Marićem i njegovim suradnicima je dogovoreno da to napravimo u najkraćem mogućem roku kako bismo mogli povući europski novac - istaknuo je Čačić. 

Radimir Čačić Najveće investicije u obrazovanju i zdravstvu Proračun Varaždinske županije za 2018. godinu 245 milijuna kuna, 20 posto veći

Drugi projekt o kojem se razgovaralo je jahaona na prostoru bivše vojarne u Optujskoj ulici u 
Varaždinu.

- Projekt jahaone je povijesno, kulturno, turistički, gospodarski i sportski atraktivan. Dogovoreno je da će prostor jahaone biti dodijeljen Gradu Varaždinu, uz obvezu da ga na korištenje ustupe Varaždinskoj županiji. Za taj projekt smo dobili suglasnost Ministarstva obrane, kao i podršku Ministarstva državne imovine - rekao je Čačić.

Ministar Marić je napomenuo da će aktivacijom imovine po gradovima i općinama državni proračun biti bogatiji, prihodi će se povećati, a osigurat će se i investicije.

Dan Varaždinske županije Za sve preminule građane Povodom Dana Varaždinske županije položeni vijenci