Izbornik
Naslovnica Gradovi Udruga gradova
U organizaciji Udruge gradova i Grada Osijeka

Održana obuka o održivom gospodarenju otpadom

reciklažno dvorište
Foto: Damir Špehar/PIXSELL/Ilustracija
U uvodnom dijelu obuke, nakon što su predstavljeni ciljevi i svrha njezina organiziranja, predstavljeni su i pokazatelji osječkog Unikom-a koji prednjači u postizanju ciljeva definiranih hrvatskom i europskom regulativom

Udruga gradova i Grad Osijek organizirali su obuku o održivom gospodarenju otpadom, a osječkoj je obuci prisustvovalo pedesetak zainteresiranih sudionika iz Osijeka, Vukovara, Iloka, Belog Manastira, Belišća, Valpova, Županje, Vinkovaca, Našica, Slavonskog Broda, načelnici i pročelnici iz općina s područja Vukovarsko-srijemske i Osječke županije, potom predstavnici Unikom-a i drugih komunalnih poduzeća, predsjednici i vijećnici gradskih četvrti Grada Osijeka te gimnazijalci kojima su gospodarenje otpadom i čisti okoliš teme od interesa.

U uvodnom dijelu obuke, nakon što su predstavljeni ciljevi i svrha njezina organiziranja, predstavljeni su i pokazatelji osječkog Unikom-a koji prednjači u postizanju ciljeva definiranih hrvatskom i europskom regulativom, izvijestili su iz Udruge gradova.

Sljedeće obuke o održivom gospodarenju otpadom održat će se u Zagrebu 6. prosinca u Hotelu Antunović te u Varaždinu 12. prosinca u Palači Herzer.