Izbornik
Naslovnica Gradovi Udruga gradova
jačanje građanske participacije

Predstavljen program Europa za građane 2014-2020

ljudi
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL/Ilustracija
Riječ je o jednom od centraliziranih programa Europske unije čiji je cilj promicanje suradnje među zemljama sudionicama programa, u područjima vezanima za zajedničku europsku povijest i aktivno europsko građanstvo

Program Europa za građane 2014-2020 promiče aktivno europsko građanstvo te jačanje svih oblika građanske participacije, a namijenjen je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i neprofitnim organizacijama (uključujući organizacije civilnoga društva, obrazovne, kulturne i istraživačke institucije).

kanalizacija Projekti EU Župani traže osnivanje državnog fonda za plaćanje penala

Riječ je o jednom od centraliziranih programa Europske unije čiji je cilj promicanje suradnje među zemljama sudionicama Programa, u područjima vezanima za zajedničku europsku povijest i aktivno europsko građanstvo, kažu iz Udruge gradova.

Na sastanku predsjedništva Udruge gradova, 14. veljače 2018., gradonačelnicima su predstavljene mogućnosti financiranja iz programa te su informirani o strukturi, ciljevima i prioritetima te načinu prijave projektnih prijedloga na program Europa za građane.

Više informacija možete saznati na stranicama Udruge gradova.

izbori 7.2. 1993. održani prvi izbori 25 godina lokalne samouprave