Izbornik
Naslovnica Gradovi Udruga gradova
7.2. 1993. održani prvi izbori

25 godina lokalne samouprave

izbori
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Uspostava sadašnjeg sustava lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj započela je 1992. godine postavljanjem temeljnog zakonodavnog okvira te je sustav uspostavljen 1993.

Prije 25 godina, 7. veljače 1993., održani su prvi lokalni izbori u samostalnoj Hrvatskoj na kojima su predstavnici građana izabrani u tijela lokalne samouprave.

Razvrstavanje otpada Poziv za sufinanciranje Općinama i gradovima osigurano 47,2 milijuna kn za aktivnosti u gospodarenju otpadom

Uspostava sadašnjeg sustava lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj započela je 1992. godine postavljanjem temeljnog zakonodavnog okvira te je sustav uspostavljen 1993. godine, stupanjem na snagu zakona kojima se uređuje teritorijalni ustroj, samoupravni djelokrug, izborni sustav, način financiranja lokalne samouprave, a oživotvoren provedbom prvih lokalnih izbora, priopćili su iz Udruge gradova.

Dana 7. veljače 1993. održani su prvi lokalni izbori na kojima su se birali predstavnici u županijske skupštine, odnosno gradska i općinska vijeća.

Susret gradonačelnika s poduzetnicima u Vodicama Dvodnevni skup u Vodicama Cilj Udruge gradova je postati partner Vladi