Izbornik
Naslovnica Gradovi Udruga gradova
Dvodnevni skup u Vodicama

Cilj Udruge gradova je postati partner Vladi

Susret gradonačelnika s poduzetnicima u Vodicama
1/6
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
U sljedećoj godini u proračunima lokalnih jedinica očekujemo oko 1,5 milijardi kuna više i to je pravi početak decentralizacije na način da obaveze koje se prebacuju na lokalne razine prate odgovarajuća financijska sredstva, rekao je Željko Turk

Cilj je Udruge gradova postati partner vladi, istaknuto je u srijedu u Vodicama na 9. susretu gradonačelnika i poduzetnika '48 sati' na kojemu sudjeluje više od 350 predstavnika lokalne samouprave i gospodarstva, a tijekom dvodnevnog skupa novosti iz svojih resora predstavit će im i ministri Goran Marić, Gabrijela Žalac, Tomislav Ćorić, Zdravko Marić, Lovro Kuščević i drugi.

Susret gradonačelnika, koji se održava u vodičkom hotelu Olympia u organizaciji Lidera i Udruge gradova, svečano su otvorili gradonačelnica Vodica Nelka Tomić, šibensko-kninski župan Goran Pauk i predsjednik Udruge gradova Željko Turk.

Željko Turk u pozdravnom govoru istaknuo je kako mu je cilj da Udruga gradova postane partner Vladi. 

- U sljedećoj godini u proračunima lokalnih jedinica očekujemo oko 1,5 milijardi kuna više i to je pravi početak decentralizacije na način da obaveze koje se prebacuju na lokalne razine prate odgovarajuća financijska sredstva - rekao je Turk.

Skup je pozdravio i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk rekavši kako se tu najbolje vidi povezanost lokalne i regionalne uprave s gospodarstvom.

- Puno je izglednih prilika poduzetnicima za potporu lokalne i regionalne uprave - rekao je te kao dobre primjere poticanja poduzetnika istaknuo Razvojnu agenciju Šibensko-kninske županije i Centar kompetencija Alutech. 

Tijekom dvodnevnog skupa sudionici će na tribinama i okruglim stolovima raspravljati o budućnosti lokalne samouprave, strategiji upravljanja državnom imovinom, efikasnom gospodarenju otpadom i lokalnom razvoju, a pokušat će dati i odgovor na pitanje kako uskladiti razvoj destinacije s razvojem zajednice. 

Organizatori ističu kako će susret gradonačelnika i poduzetnika u Vodicama biti prilika za dogovor oko modela suradnje i za poticanje lokalnih zajednica kako bi postale poželjna mjesta za ulaganje, rad i život.