Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Natječaji su otvoreni do 5. travnja

Oko 375.000 eura na raspolaganju za kulturu i socijalnu skrb

Sve je spremno za 193. Samoborski fašnik
Foto: Josip Regović/PIXELL
Za programe i projekte te institucionalnu podršku organizacijama iz kulture i drugim organizacijama civilnog društva Grad je osigurao 212.400 eura, a na natječaj se mogu javiti organizacije civilnog društva koje su programski usmjerene na rad u području kulture

Grad Samobor i ove godine putem javnih natječaja financira rad organizacija civilnog društva iz područja kulture i socijalne skrbi. Novost je da se od ove godine prijave podnose digitalnim putem, isključivo putem aplikacije SOM, koja je zajedno s javnim natječajima i uputama za prijavitelje dostupna na službenim mrežnim stranicama Grada Samobora (www.samobor.hr). Ovo je još jedan korak u digitalizaciji poslovanja gradske uprave Grada Samobora.

Za programe/projekte i institucionalnu podršku organizacijama civilnog društva iz socijalne skrbi Grad je osigurao 160.000 eura, a na natječaj se mogu javiti organizacije civilnog društva koje su programski usmjerene na rad u području socijalne skrbi što podrazumijeva socijalnu skrb, zdravstvo, neformalno obrazovanje djece i mladih, skrb o osobama s invaliditetom, skrb o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata te skrb o umirovljenicima.

Za programe i projekte te institucionalnu podršku organizacijama iz kulture i drugim organizacijama civilnog društva Grad je osigurao 212.400 eura, a na natječaj se mogu javiti organizacije civilnog društva koje su programski usmjerene na rad u području kulture. Oba natječaja otvorena su do 5. travnja 2023.

Grad Samobor raspisao je i javni natječaj za dodjelu financijskih sredstava organizacijama civilnog društva iz područja kulture za 2023.

Ovim putem pozivaju se organizacije civilnog društva koje su programski usmjerene na rad u području kulture da se prijave za financijsku podršku programima i projektima koji doprinose razvoju navedenih područja i/ili za podršku institucionalnom i organizacijskom razvoju organizacija.

U skladu s ovim javnim natječajem prijavitelji mogu prijaviti programe i projekte koji doprinose razvoju kapaciteta civilnog društva za institucionalnu djelatnost, kulturnu baštinu, izvedbene umjetnosti, vizualne umjetnosti, književno-nakladničku djelatnost, audiovizualnu djelatnost, medijsku kulturu, interdisciplinarne kulturno-umjetničke djelatnosti te ostale djelatnosti iz područja kulture i umjetnosti.

SAMOBOR Raste potreba za pomoćnicima u nastavi, dio sredstava osigurao Grad učenici Prijave Đacima besplatne pripreme za maturu SAMOBOR Najbolji poljoprivredni proizvođači nagrađeni trima “Suncokretima”