Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč 92 pregleda
Od fizike, natjecanja iz jezika i matematike do sporta

OŠ Poreč u prošloj školskoj godini ostvarila zavidne rezultate

Najbolji učenici Poreča
Foto: Grad Poreč
Osim druženja i tradicionalnog zajedničkog fotografiranja, učenicima su za ostvarene uspjehe uručeni i prigodni pokloni

Nakon što je za osmero izvrsnih učenika Osnovne škole Poreč gradonačelnik Poreča Loris Peršurić već priredio prijem, red je došao i na sve one koji su svoju školu predstavljali na brojnim natjecanjima u Hrvatskoj. Prijemu su se pridružile zamjenica gradonačelnika Sanja Oplanić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu te ravnateljica škole Nadija Kos s učiteljima mentorima.

Poreč u Kukcima Društveni dom i boćalište dobili nove sadržaje

- Iskreno čestitam na zavidnim rezultatima koje ste kao pojedinci ili u timu ostvarili tijekom protekle školske godine. Ponosni smo i na vas i na vaše učitelje i mentore koji su vas pripremali i podržavali tijekom cijele godine. Iako će uskoro Poreč imati dvije osnovne škole, veliki broj talentirane djece ostat će u našem gadu, a to je ono što je najvažnije - rekao je gradonačelnik.

Osnovna škola Poreč tako je u školskoj godini sudjelovala na natjecanjima iz fizike, njemačkog i talijanskog jezika, geografije i islamskog vjeronauka na kojima su osvojili prva mjesta na županijskim natjecanjima, od kojih su Bruno Brščić iz 8.c i Iman Dželili iz 8. e sudjelovali i na državnim natjecanjima.

Pojedinci su se natjecali i na županijskim natjecanjima iz engleskog jezika, povijesti i matematike, kao i na natjecanju-izložbi učenika iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna. Čak 17 učenika OŠ Poreč uvršteno je u 10% najboljih na međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica, ali i na međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar te poznavanju engleskog jezika Hippo. Porečka ekipa „Boljun“ na Festivalu matematike osvojila je 1. mjesto, dok je ekipa „Boće“ proglašena najboljom istarskom ekipom.

Osim ovih uspjeha, učenici OŠ Poreč ostvarili su zavidne rezultate i u sportskim natjecanjima – odbojkašice su s prvim mjestom na županijskom i međužupanijskom natjecanju ostvarile pravo nastupa na državnom, gdje su osvojile 4. mjesto, dok su treća mjesta na županijskim natjecanjima ostvarili stolnotenisači i rukometašice.

Ravnateljica škole Nadija Kos posebno je pohvalila veliki angažman učitelja i mentora koji slobodno vrijeme posvećuju radu s ovom talentiranom djecom, iako taj rad često bude nepriznat u mjeri u kojoj i zaslužuje biti.

Osim druženja i tradicionalnog zajedničkog fotografiranja, učenicima su za ostvarene uspjehe uručeni i prigodni pokloni, izvijestili su iz Poreča.

Poreč plaža Poreč U ljetnu sezonu s tri novouređene plaže