Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
U Čazmi nastavak projekta “Zaželi”

Osigurana skrb za 102 korisnika i posao za 17 žena

Foto: Čepin
– Od brige za korisnike u smislu održavanja kućanstva i dostavljanja namirnica važnija je ljudska komponenta, odnosno druženje s korisnicima, ljudima koji većinom žive sami i ne kontaktiraju puno s drugima – rekao je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak

Nakon uspješno provedene prve dvije faze projekta “Zaželi – Uključi se” Grad Čazma prijavio se i na provođenje treće faze tog 
uspješnog projekta kojim se želi povećati zapošljivost i konkurentnost na tržištu rada teže zapošljivih žena i žena s nižom  razinom obrazovanja iz slabije razvijenog  ruralnog područja te povećati kvalitetu života i socijalnu uključenost starijih i nemoćnih osoba.

– Od brige za korisnike u smislu održavanja kućanstva i dostavljanja namirnica važnija je ljudska komponenta, odnosno druženje s korisnicima, ljudima koji većinom žive sami i ne kontaktiraju puno s drugima. Zato, kao i zbog toga što na ovaj način omogućujemo zapošljavanje i edukaciju teško zapošljivih žena, smatram i nadam se da će se ovaj projekt nastaviti i dalje – rekao je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

Kroz projekt će biti zaposleno 17 žena koje će pružati usluge za najmanje 102 krajnja korisnika. Provodit će ga Gradsko društvo Crvenog križa Čazma u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Centrom za socijalnu skrb Čazma i Gradom Čazma.

Vrijednost treće faze ovog socijalno usmjerenog projekta iznosi 840.480 kuna, a financira se iz Europskog socijalnog fonda.