Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
razvoj piškornice

Osniva se tvrtka Drava Kom, bit će otkaza

Piškornica
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Tvrtke iz sustava Piškornica u Koprivničkom Ivancu prolaze kroz restrukturiranje, smanjuju se količine otpada, a time i prihodi

Tvrtke iz sustava Piškornica u Koprivničkom Ivancu prolaze kroz restrukturiranje, smanjuju se količine otpada, a time i prihodi. Iduće godine u planu je dovoženje 38.500 tona otpada, a do 2023. prosječno 35.000 tona godišnje. Prihodi koji su lani iznosili 17,1 milijun kuna, iduće će se godine smanjiti na 12,7 milijuna. Najavio je to direktor Piškornice Mladen Ružman, koji tvrdi da će se do kraja godine pokrenuti postupak pripajanja tvrtke Piškornica sanacije d.o.o. matičnoj tvrtki Piškornica ili njezina likvidacija.

pomoć poduzetnicima s dobrim poslovnim idejama U novom Inkubatoru kreativnih industrija mjesta za 40 tvrtki

Druga tvrtka kćer Piškornica – sanacijsko odlagalište smanjit će prihode jer će skupljati manje otpada.

– Uz smanjenje troškova cilj je i očuvanje što je moguće većeg broja radnih mjesta jer se u najvećem broju radi o zaposlenicima koji na tržištu rada teže dolaze do prilike za posao – ističe Ružman.

Otkaza će biti, no još se ne zna koliko. Osnovat će se i novo trgovačko društvo u kojem bi većinski vlasnici bile općine, a Piškornica – sanacijsko odlagalište, iz koje bi se izdvojila djelatnost odvoza i skupljanja otpada, manjinski suvlasnik. Pregovori oko osnivanja tvrtke koja je radno nazvana Drava Kom su u tijeku, a uključeno je devet općina.

Komunalac Spajanje, podjela i prodaja poslovnih udjela U Komunalac će moći ući i općine koje žele koprivnički standard radovi povezivanje s glavnim gradom Ministar Butković potvrdio – gradit će se brza cesta prema Koprivnici