Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Nova atrakcija u Zaprešiću

Otvara se poučna staza bana Josipa Jelačića

Foto: Grad Zaprešić
Spomenička i gospodarska cjelina Novi dvori prostire se na 20,5 hektara

O banu Josipu Jelačiću, ali i o obitelji Jelačić, moći će se naučiti na novoj povijesno-poučnoj stazi u Zaprešiću. Kompleks Novih dvora Jelačićevih od ovoga ljeta postaje bogatiji za povijesno-poučnu stazu koja će posjetiteljima ponuditi najvažnije informacije o zdanjima koja se nalaze na posjedu bana Jelačića, životu bana i njegove obitelji te njegovoj vojnoj karijeri i pohodima.

Kroz Centar za mladež Zaprešić u godinu dana prošlo više od 5500 korisnika Zanimljivo ‘Ljeto u Zaprešiću’ uz radionice Centra za mladež

– Staza počinje na ulazu u kompleks Novih dvora, na početku Aleje Đure Jelačića, a posjetitelje će, nakon upoznavanja s Vršilnicom i Muzejom Matija Skurjeni, alejom i perivojem voditi do dvorca, kapele sv. Josipa te na kraju, do obiteljske grobnice Jelačića. Stazu prati ukupno 13 ploča koje za cilj imaju oživiti duh vremena Jelačića i ispričati njegovu priču – najavljuju u Turističkoj zajednici Grada Zaprešića. Otvorenje povijesno-poučne staze bana Josipa Jelačića održat će se 18. srpnja s početkom u 11 sati.

Donesene mjere za povećanje sigurnosti svih sudionika u gradskom prometu U suradnji s MUP-om sanirane su kritične crne točke, štite se i pješaci

U 12 sati bit će organiziran razgled uz vođenu turu "Moj stric ban". U 19 sati održat će se večernji koncert Al Sitar Trija na ljetnoj pozornici ispred Vršilnice.