Izbornik
Naslovnica Gradovi Labin
Mala knjižnica

Otvoren knjižnični stacionar s oko 1430 naslova za djecu, mlade i odrasle

knjižnični stacionar
Foto: Grad Labin
Za korisnike svoja vrata stacionar otvara u utorak, 7. studenoga u 16 sati

Nakon potpisivanja Ugovora o poslovnoj suradnji između ravnateljice Gradske knjižnice Labin Silvije Fiamengo i načelnice Općine Raša Glorije Paliske, Gradska knjižnica Labin u Općini Raša otvara svoj prvi knjižnični stacionar – Malu knjižnicu.

Na ovaj način omogućavaju se osnovne knjižnične usluge na manje dostupnim i udaljenijim mjestima, a ujedno se i promovira knjiga i čitanje. Knjižnični stacionar smješten je u prostorima nekadašnje čitaonice na Trgu Gustava Pulitzera Finalija, a broji oko 1430 naslova lijepe književnosti za djecu, mlade i odrasle koje Gradska knjižnica Labin daje na korištenje Općini Raša.

Općina se pobrinula za prostor i standardiziranu opremu, ali i osigurala  financijska sredstva za nabavu novih naslova.

Posudbu knjiga vršit će volonterka Ksenija Kokot Miletić koja je temeljnu knjižničnu obuku prošla u Gradskoj knjižnici Labin. Knjižnični stacionar otvorio se u subotu 4. studenoga, prigodnom svečanosti, u sklopu programa obilježavanja Dana Općine i 80 godina izgradnje najmlađeg grada u Istri.

Za korisnike svoja vrata stacionar otvara u utorak, 7. studenoga u 16 sati. Radit će tri puta tjedno i to utorkom i četvrtkom od 16 do 19 sati, te subotom od 09 do 12 sati, priopćili su iz Grada Labina.