Izbornik
Naslovnica Gradovi Karlovac
34. Dani piva Karlovac jamče petodnevni glazbeno-scenski spektakl

Otvorenje uz laser šou, nastavak uz Massima i Zabranjeno pušenje, Silente, Detour...

1/2
Foto: Grad Karlovac
Dani piva trajat će od 27. do 31. kolovoza

Krajem kolovoza Karlovac tradicionalno postaje nezaobilazno mjesto susreta vodećih domaćih glazbenika, publike željne dobre zabave te pozornica na kojoj uz odličnu turističku i gastronomsku ponudu dobra atmosfera neće izostati.

Karlovački ugostitelji nude posebnu gastronomsku ponudu inspiriranu pivom “Na pivo u Karlovac” – akcija je kojom se grad promovira kao tradicionalna pivska destinacija

Festivalski vlak

Riječ je o Danima piva koji će od 27. do 31. kolovoza na Šetalištu dr. Franje Tuđmana ugostiti 12 poznatih domaćih glazbenih imena i, uz pivo, posjetiteljima najveće hrvatske pivske manifestacije pružiti sate dobre zabave i raznolikog programa te bogatu gastronomsku ponudu, s obzirom na to da će gosti moći zastati uz kućice i kupole i okusiti razne vrste piva, gastronomskih delicija ili kupiti neki suvenir manifestacije.

Dani piva su i idealna prilika da posjetitelji uživaju u druženju i koncertima; nastupit će sjajni Massimo, institucija rock-glazbe Zabranjeno pušenje, zatim popularni Silente, a dio bogatog programa bit će i prekaljeni rokeri benda Goran Bare & Majke. Tijekom petodnevnog festivala na pozornicu će stati i maskirani electro-pop duo Nipplepeople te neumorni Vojko V i trap senzacija Z++. Omiljena zadarska pjevačica sa zagrebačkom adresom Natali Dizdar također dolazi u Karlovac, a uz nju posjetitelji manifestacije uživat će i u nastupu grupe Detour. Nastupit će i Željko Bebek, legendarni glazbenik kojeg vole sve generacije te jedan od najprogresivnijih glazbenih bendova TBF, a energičnoj atmosferi pridonijet će i trio Tight Grips.

Ovogodišnje 34. izdanje festivala otvorit će spektakularan laser show uz atraktivan nastup plesne skupine Atomic Dance Factory. Kako bi što sigurnije stigli do odredišta i uživali u spektaklu, i ove godine Karlovačko organizira poseban festivalski vlak koji će voziti od petka do nedjelje na relaciji Zagreb – Karlovac – Zagreb, a cijena povratne karte iznosit će simboličnih 10 kuna. Polazak iz Zagreba predviđen je za 18.50 sati, dok je planirani povratak u ponoć, nakon završetka programa. Karlovačko nastavlja i s kampanjom podizanja svijesti o tome da maloljetnici ne smiju konzumirati alkohol, a na to će podsjećati i “Ja sam 18+” narukvice koje će se dijeliti na svim lokacijama na kojima se poslužuju alkoholna pića.

U Karlovcu je počela podjele spremnika za biootpad ispred stambenih zgrada Iz Čistoće poručuju: Kuhinjski i vrtni otpad stavite u biorazgradive vrećice, a zatim u spremnik!

– Posebnost 34. Dana piva je prva pivska akademija u okviru koje sudionici imaju priliku pripremiti vlastito pivo koje, nakon pripreme, mogu ponijeti kući. Osim toga, brinemo se i o okolišu, stoga će se pivo točiti u posebne festivalske plastične čaše napravljene od recikliranog materijala – kazala je Marta Natalia Bulhak, predsjednica Uprave Heineken Hrvatska.

Dani piva su najveća pivska manifestacija koja u prostoru najljepših gradskih perivoja te jedinstvene kulturno-povijesne baštine u pet festivalskih dana okupi posjetitelje iz svih dijelova Hrvatske.

Provođenje testova

Organizator Dana piva je Grad Karlovac. Generalni sponzor događanja je Karlovačko, a izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i trgovačko društvo Mladost d.o.o. Karlovac.

– Dani piva kao najprepoznatljivija karlovačka manifestacija imaju snagu privući novu turističku potražnju te smo uvjereni da će posjetitelji motivirani dolaskom na manifestaciju otkriti i ostale prirodne i kulturne posebnosti našeg grada te cjelokupnu turističku ponudu. Sam pivski brend Karlovca dodatno jačamo suradnjom s našim ugostiteljima kroz posebnu pivsku gastronomiju, slana i slatka jela pripremljena s pivom koju posjetitelji rado kušaju – izjavila je Marina Burić, direktorica Turističke zajednice grada Karlovca i dodala kako se nada da će cjelokupan sadržaj koji se nudi u destinaciji za vrijeme održavanja manifestacije biti atraktivan, kako za lokalno stanovništvo tako i za sve posjetitelje.

Grad Karlovac osnovcima želi osigurati najbolje uvjete za školovanje Besplatni školski obroci za 958 osnovaca, a zaposlit će se i 47 pomoćnika u nastavi

Za sve posjetitelje koji u Danima piva žele uživati u prvim redovima, organizatori su pripremili posebnu lokaciju za provođenje brzih antigenskih testova za posjetitelje koji ne posjeduju EU digitalne COVID potvrde.

– Pozivam sve da dođu u Karlovac i uživaju u ponudi naših restorana, te u brojnim sadržajima Dana piva; od gastronomske ponude, raznih vrsta piva, do koncerata, kvizova, izleta, naravno uz odgovorno ponašanje i poštivanje epidemioloških mjera – kazao je Damir Mandić, karlovački gradonačelnik. Detalji programa i sadržaja mogu se naći na web-stranici: www.danipiva.net i TZ grada Karlovca www.visitkarlovac.hr gdje se mogu pronaći informacije o gastronomskoj ponudi u karlovačkim restoranima, posebnoj ponudi piva u kafićima te brojnim aktivnostima poput aktivnosti na Korani, plovidbe Žitnom lađom i sl.