Izbornik
Naslovnica Gradovi
Bjelovar je bio domaćin Međunarodnog košarkaškog turnira FIBA 3×3

"Ovakav turnir treba našem gradu, da Bjelovar bude centar regije"

ČESTITKE na organizaciji pristižu sa svih strana, a zadovoljan je i gradonačelnik Hrebak
Foto: Grad Bjelovar
Svoje vještine pokazali su košarkaši iz 66 prijavljenih ekipa, od kojih je čak 16 ekipa seniora iz Latvije, Ukrajine, Mađarske, Srbije, BiH, Slovenije, Srbije i, naravno, iz Hrvatske

Bjelovar je i ove godine bio domaćin Međunarodnog košarkaškog turnira FIBA 3×3, a dojmovi se još nisu posve slegli. Čestitke na organizaciji pristižu iz cijele Hrvatske zbog čega su najsretniji u košarkaškom klubu Borik Bjelovar koji je sve organizirao.

Fiba turnir na prekrasnom bjelovarskom Boriku bio je pravi festival sporta i kulture. Svoje vještine pokazali su košarkaši iz 66 prijavljenih ekipa, od kojih je čak 16 ekipa seniora iz Latvije, Ukrajine, Mađarske, Srbije, BiH, Slovenije, Srbije i, naravno, iz Hrvatske. Svi oni organizatorima su dijelili čestitke i uživali u ambijentu, sjajnoj košarci, koncertu Ede Majke, tribute bendu Đorđe Balaševića, raznim natjecanjima i radionicama, ali i u finalnoj večeri koja je zaokružila već fantastičnu atmosferu, a dodatno su je razbuktali uvijek dobro raspoloženi Mario Petreković i Dubravko Čačija.

Bjelovarski FIBA 3×3 turnir osvojila je srpska ekipa Hangzhou sastavljena od vrsnih prvoligaških košarkaša. Martin Vedriš iz Bjelovara pobijedio je u natjecanju zakucavanja, Ivan Svoboda iz zagrebačke ekipe Som Sport bio je najprecizniji u gađanju trica, dok je Vladimir Trajković iz pobjedničke ekipe ponio titulu MVP igrača turnira.

– Osjećamo veliko zadovoljstvo svime što smo mogli vidjeti i doživjeti. Osim što je bio međunarodnog karaktera i jedan od najbrojnijih turnira u Hrvatskoj, naš turnir na Boriku bio je i sedma stanica prvenstva HR u košarci 3×3. Turnir je dobio visoke ocjene i velike pohvale iz HKS-a i svih sudionika – kazao je Ivan Šiprak u ime KK Borik. Gradonačelnik Hrebak još je jedan od iznimno zadovoljnih organizacijom i provedbom ovog jedinstvenog događaja za Bjelovar.

– Ljepotu bjelovarskog Borika i sve ovo što on nudi nema nitko u Hrvatskoj, a i puno šire. Plan je da i ostale terene i sadržaje Borika već sljedeće godine stavimo u isti "dezen" kao što je ovaj koji je košarkaški klub Borik pripremio za turnir. Oduševljen sam organizacijom i energijom koju su ulagali i ovogodišnji turnir bio je najbolji. Grad Bjelovar odlučio je izdvojiti šest tisuća eura, što je rekordan iznos novca, kako bi turnir potpuno uspio. Sve čestitke vrijednim košarkaškim djelatnicima i mislim da je turnir prerastao granice grada Bjelovara i naše županije, ali ovakav turnir našem gradu treba. Sve je odrađeno u smislu "Za naš grad", da Bjelovar bude centar regije – naglasio je Hrebak.

U pet dana gledatelji su do zadnjeg mjesta ispunili dvoranu jaskanskog kina, a za svaku predstavu tražila se karta više, što je, kažu, najveći pokazatelj uspješnosti festivala, ali i najveća motivacija organizatorima Dvorana jaskanskog kina pet dana popunjena Oboreni rekordi u posjećenosti festivala "Život i smijeh" U GODINU DANA županijska uprava pokrenula je obnovu ili obnovila više od 70 objekata javne namjene. Putem Županijske uprave za ceste sanirano je ukupno 85 km cesta, šest mostova i šest klizišta Pokrenuli ili već obnovili više od 70 objekata javne namjene Županija povukla više od 86 milijuna eura za obnovu U nazočnosti predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića te brojnih dužnosnika gradonačelniku Grada Dubrovnika Matu Frankoviću uručeni su ugovori i odluke o sufinanciranju ukupne vrijednosti 935.361 eura Ljetnikovci Crijević Pucić i Stjepović – Skočibuha Dubrovniku na dar čestica na Lopudu i korištenje ljetnikovca