Izbornik
Naslovnica Gradovi
Ljetnikovci Crijević Pucić i Stjepović – Skočibuha

Dubrovniku na dar čestica na Lopudu i korištenje ljetnikovca

U nazočnosti predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića te brojnih dužnosnika gradonačelniku Grada Dubrovnika Matu Frankoviću uručeni su ugovori i odluke o sufinanciranju ukupne vrijednosti 935.361 eura
Foto: DUBROVNIK
Gradu Dubrovniku su uručeni ugovori i odluke o sufinanciranju ukupne vrijednosti 935 tisuća eura i darovanju dvije vrijedne nekretnine

U nazočnosti predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića te brojnih dužnosnika gradonačelniku Grada Dubrovnika Matu Frankoviću uručeni su ugovori i odluke o sufinanciranju ukupne vrijednosti 935.361 eura te dva vrijedna ugovora o darovanju i ustupanju nekretnina. Među ostalim, uručena je Odluka o financiranju energetske obnove ljetnikovca Crijević Pucić, ugovor o darovanju čestice nekretnine na otoku Lopudu, kao i ugovor o dodjeli na uporabu ljetnikovca Skočibuha.

Za Dubrovačke knjižnice
Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić gradonačelniku Frankoviću uručio je ugovore o dodjeli ljetnikovca Stjepović – Skočibuha na uporabu u svrhu smještaja zbirki i djelatnosti Dubrovačkih knjižnica na neodređeno vrijeme te ugovor o darovanju nekretnine na Lopudu površine 1032 m2 na kojoj se nalazi zgrada javne namjene koju koristi DVD Lopud te je od važnosti za Grad Dubrovnik kao jedinicu lokalne samouprave i kontinuirano djelovanje vatrogasne djelatnosti.

Odluku o financiranju energetske obnove ljetnikovca Crijević Pucić, vlasnika i korisnika Dubrovačkog simfonijskog orkestra, bespovratnim sredstvima u iznosu od 479.492 eura gradonačelniku Matu Frankoviću uručila je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Ugovor o sufinanciranju provedbe EU projekta "Ugradnja sustava dizalica topline za potrebe Gradskog bazena u Dubrovniku" gradonačelniku je dodijelila državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Zrinka Raguž. Riječ je o projektu za koji je odobreno dodatnih 109.316,81 eura, odnosno 50% iznosa kojeg je Grad trebao osigurati iz vlastitih sredstava. Naime, za ovaj projekt rekonstrukcije strojarnice gradskog bazena kojim će se postići ušteda potrošnje energenata u iznosu od najmanje 130 tisuća eura na godišnjoj razini, ukupne vrijednosti 1,4 milijuna eura, već su odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 1,2 milijuna eura.

Za nove autobuse
Državna tajnica Raguž po istom je Javnom pozivu uručila ugovor o sufinanciranju provedbe EU projekta "Nabava novih autobusa za Libertas – Dubrovnik d.o.o.", direktoru Libertasa Franku Mekišiću, a kojim je osigurano 346.552 eura, što je također polovica iznosa koji je za realizaciju projekta Libertas bio dužan osigurati iz vlastitih izvora. Navedenim EU projektom, podsjetimo, nabavljeno je 18 novih autobusa za potrebe JGP Libertas Dubrovnik, u vrijednosti od gotovo 31 milijun kuna.

Uručenju ugovora predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave s područja Dubrovačko-neretvanske županije nazočili su još predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica, državni tajnik u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Frano Matušić, župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima te brojni predstavnici jedinica gradova i općina s područja Županije i društava u njihovu vlasništvu.

ŽUPANIJA je u vrhu izgrađenosti prometne infrastrukture i zbog povezanosti ŽUC-a s jedinicama lokalne samouprave Val ulaganja, osim u obrazovanju, zdravstvu, kulturi te turizmu, i u prometnoj infrastrukturi Predstavljeni projekti vrijedni pet milijuna eura UGOVORE kojima Osječko-baranjska županija i Hrvatske vode omogućavaju realizaciju dva važna projekta potpisali su župan Ivan Anušić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković Poljoprivredne površine pod sustavom za navodnjavanje Nove investicije: dogradnja SN-a Gat i izgradnja mosta na Vuki u Laslovu Premijer Andrej Plenkovic sa suradnicima nazočio je završnoj konferenciji i svečanom otvaranju studentskog doma Palacin Smještaj i prehrana na istoj lokaciji Burić: Otvaranjem doma Šibenik je ojačao poziciju visokog učilišta