Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
NOVA PROMETNICA

Ove godine rekonstruirat će se 8,6 kilometara cesta na području Kutine

potpisivanje ugovoa za obnovu cesta itzmeđu Kutine i ŽUC
Foto: Kutina
Kad izaberemo najpovoljnijeg ponuditelja, počinjemo s radovima, naglasio je Stipo Šapina

Sporazum o sufinanciranju izvanrednog održavanja prometnica na području Kutine potpisali su gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i ravnatelj Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije Stipo Šapina. Radove će financirati po principu 50-50%.

Vrijednost sporazuma je 1,2 milijuna eura, a rekonstruirat će se 8,6 kilometara ceste. Od toga je gotovo dva kilometra na području naselja Čaire, zatim jedan kilometar na području naselja Jamarice, 4,2 kilometra na području naselja Međurić te jedan i pol kilometar ceste u centru Kutine.

– Mi smo napravili troškovnike, usuglasili smo troškovnike s Gradom Kutinom te smo danas na temelju toga potpisali sporazum o zajedničkom financiranju i mi ćemo ove godine i sporazum realizirati. Nakon potpisivanja idemo u javnu nabavu, kad izaberemo najpovoljnijeg ponuditelja krećemo s izvođenjem radova – naglasio je ravnatelj Županijske uprave za ceste Stipo Šapina.

– Izuzetno mi je drago što Županijska uprava za ceste SMŽ-a ove godine zajedno s Gradom Kutinom obnavlja cestu u Međuriću, koja je u izuzetno lošem stanju. To je samo jedna od velikih investicija na području grada Kutine koju realizira Županijska uprava za ceste SMŽ-a, kojoj je osnivač Sisačko-moslavačka županija. Naselje Međurić dugo je očekivalo vodovod. Ove godine dobilo je vodu. Dugo su očekivali obnavljanje županijske ceste koja prolazi kroz njihovo naselje i zahvaljujući razumijevanju Sisačko-moslavačke županije to će ove godine biti realizirano – rekao je kutinski gradonačelnik Zlatko Babić nakon potpisivanja sporazuma. 

storyeditor/2024-04-19/kutina_a_slager__5_.jpg Otklanja se opasnost od poplave sjevernog dijela Kutine Počeli radovi na akumulaciji Polojac, gotova će biti za 3 godine storyeditor/2024-04-12/smz_b_slager_cesta_lekenik.jpg Potpisani ugovori sa Županijskom upravom za ceste Nastavak rekonstrukcije cesta u Lekeniku i Kutini storyeditor/2024-03-29/smz_b_slager_kutina_akumulacija_PXL_280324_112302024.jpg Zaštita područja grada Kutine od poplava Potpisan ugovor za početak radova na izgradnji akumulacije Polojac