Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Ivanec darivao najstarije građane

Ovo nam je jedini izlazak u grad i prilika za zabavu

Druženje je mnogima bila prilika da vide prijatelje i znance koje dugo nisu sreli
1/12
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Na druženje je bilo pozvano 920 građana starijih od 76 godina (rođenih zaključno s 31. prosinca 1942.), a unatoč poodmakloj dobi i zdravstvenim problemima, raspoloženje je bilo sjajno

Mnoštvo najstarijih građana s cijelog administrativnog područja grada Ivanca odazvalo se pozivu koji im je uputio Grad Ivanec te se u rekordnom broju okupilo na tradicionalnom božićnom druženju u velikoj dvorani KTC-a. Na druženje je bilo pozvano 920 građana starijih od 76 godina (rođenih zaključno s 31. prosinca 1942.), a unatoč poodmakloj dobi i zdravstvenim problemima, raspoloženje je bilo sjajno.

Ivanec otpad Ivanec Postavljaju se ulazna vrata na pergole, a nakon toga – pod ključ!

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Jer kako su nam i sami rekli, mnogima od njih ovo je druženje ujedno bio i jedini izlazak u godini, a time i prilika da vide prijatelje i znance koje dugo nisu sreli, da s njima porazgovaraju o svakidašnjem životu i prisjete starih vremena, a sve to uz zahvalu gradskoj upravi za koju redom ističu kako je lijepo da ih se i ove godine sjetila i priuštila im ovo druženje.

Lijepo je također što su se mnogi odazvali pozivu Grada upućenom preko gradskih glasila te osigurali prijevoz i svoje ostarjele roditelje i susjede doveli na druženje. Najstarije sugrađane pred KTC-om su dočekali gradski vijećnici i članovi Savjeta mladih Grada Ivanca te im podijelili vrećice s prehrambenim artiklima i uputili čestitke u povodu nadolazećih blagdana.

Druženje je potom nastavljeno u toploj dvorani KTC-a, gdje im se prigodno obratila predsjednica Gradskog vijeća Ivanca Ksenija Sedlar Đunđek te im, u ime Grada Ivanca, zahvalila na radu i trudu koji su u svojim aktivnim radnim godinama uložili u razvitak našeg grada. Tijekom večeri skupu se pridružio i gradonačelnik Milorad Batinić te im se također obratio, izrazio zadovoljstvo što su se okupili u doista velikom broju te im uputio božićne i novogodišnje čestitke. 

Nakon uvodnih pozdrava, nastupila je Glumačka družina Komedijaši iz Stažnjevca te komedijom Martin v Zagreb, Martin Zagreba, zabavila i nasmijala okupljene. Druženje je potom nastavljeno uz glazbu popularnih Faringaša te uz večeru, sokove i gemište. Svečanost je vodila Vesna Matišić.

Foto: Grad Ivanec

Ove godine dodijeljeni su im bogatiji pokloni negoli prethodnih godina, a bogatija je bila i večera. Omogućeno je to povećanjem sredstava u gradskom proračunu u kome je za ove svrhe osigurano 150.000 kuna (lani i proteklih godina 90.000). Sve one koji nisu preuzeli svoje poklon vrećice obavještavamo da ih čekaju u Gradskoj vijećnici Ivanec, gdje ih mogu podići u radnom vremenu gradske uprave od 7 do 15 sati. Sa sobom je potrebno ponijeti pozivnicu koja je svakom uzvaniku bila poslana na osobnu adresu.

Piramida na Ivančici stoljetni je simbol planine, ali i grada Ivanca HPD Ivančica završili svoj prvi EU projekt 'Obnova piramide na Ivančici'