Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Ivanec

Postavljaju se ulazna vrata na pergole, a nakon toga – pod ključ!

Ivanec otpad
Foto: Grad Ivanec
Svi stanari dobit će ključ i nitko osim njih neće moći prići kontejnerima i u njih odložiti otpad. Građani trebaju znati da kontejneri pokraj zgrada nisu „zeleni otoci“ u koje svatko sa strane može odložiti otpad – poručio je gradonačelnik Milorad Batinić

Kako bi se spriječilo da netko sa strane dovozi otpad i odlaže ga u kontejnere pokraj stambenih zgrada (pa bi u tom slučaju stanari trebali platiti odvoz tuđeg otpada), u Ivancu su prošlog mjeseca sve pergole ograđene žičanom panel ogradom.

Djeca na zanimljiv način uče o gospodarenju otpadom Ivanec 'Neuredna Zlatokosa' dvaput izlazila na bis

Ovog je tjedna počelo i postavljanje ulaznih vrata na svaku pergolu. Očekuje se da bi, ovisno o vremenskim prilikama, vrata na sve pergole trebala biti postavljene do kraja ovog tjedna, a nakon toga one idu pod ključ.

- Svi stanari dobit će ključ i nitko osim njih neće moći prići kontejnerima i u njih odložiti otpad. Građani trebaju znati da kontejneri pokraj zgrada nisu „zeleni otoci“ u koje svatko sa strane može odložiti otpad. Svaka pergola pokraj zgrade predstavlja jedno obračunsko mjesto isključivo za stanare te zgrade – poručio je gradonačelnik Milorad Batinić.

Troškove ograđivanja financira Grad Ivanec. S obzirom na upite građana o potrebi gradnje novih pergola za pojedine stambene zgrade koje ih još nemaju, u tijeku su pripreme za njihovo podizanje na još nekoliko mjesta u Ivancu.

Osnovan Klub mladih u Ivancu Osnovan Klub mladih Prvi Pub quiz u Ivancu