Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Ivanec

'Neuredna Zlatokosa' dvaput izlazila na bis

Djeca na zanimljiv način uče o gospodarenju otpadom
1/5
Foto: Grad Ivanec
Predstava je interaktivna, s fabulom „zamotanom“ u zabavnu priču o neurednoj Zlatokosoj te komunalnim radnicima Juri i Bruni koji cijelo vrijeme komuniciraju s djecom, prenoseći im pritom na ležeran način ciljane poruke o odgovornom odlaganju otpada

U sklopu projekta EU o održivom gospodarenju otpadom koji provodi Grad Ivanec s partnerima, počelo je i održavanje edukativnih predstava čiji je cilj da se njima na zabavan, ali i poučan način primjeren dobi djece, o pravilnom odlaganju otpada i odgovornom odnosu prema okolišu pouče i naši najmlađi.

Prve dvije predstave održane su za učenike od 1. do 4. razreda ivanečke Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog.

ne prihvaćaju prijedlog Ivanec neće sufinancirati Nogometnu akademiju NK Varaždin

Klinci su doista uživali u izvedbi predstave „Neuredna Zlatokosa“ koju je, temeljem uputa projektnog tima Grada Ivanca te konzultacija s prosvjetnim i pedagoškim radnicima, napisala Marina Đurasek, i sama prosvjetna radnica, a izveli su je veliki i mali glumci Glumačke družine Komedijaši iz Stažnjevca.

Foto: Grad Ivanec

Predstava je interaktivna, s fabulom „zamotanom“ u zabavnu priču o neurednoj Zlatokosoj te komunalnim radnicima Juri i Bruni koji cijelo vrijeme komuniciraju s djecom, prenoseći im pritom na ležeran način ciljane poruke o odgovornom odlaganju otpada.

Komedijaši su toliko osvojili malu publiku da su ih dvaput pozivali na „bis“.

Tijekom prosinca Zlatokosa će biti izvedena i za mališane Dječjeg vrtića Ivančice te učenike još nekoliko ivanečkih područnih škola, a iduće godine bit će izvedena i za učenike OŠ Radovan i njenih područnih škola te za vrtićki odjel u Radovanu.

Foto: Grad Ivanec

U glavnim ulogama su Miro Rohtek (komunalac Jura), Roman Sakalj (komunalac Bruno), Karla Bahun (Zlatokosa), Stjepan Hruškar (princ), Veronika Đurasek (princeza), Helena Hruškar (Štrumpf), Anamarija Komes (Snjeguljica) i Emanuel Rohtek (patuljak).

Ivanec umirovljenici Ivanec Grad organizira božićno darivanje za 920 najstarijih građana Kino u Ivancu Ivanec Besplatni crtići i druženje djece sa svetim Nikolom