Izbornik
Naslovnica Gradovi Udruga gradova
U organizaciji Udruge gradova

Ovog vikenda u Samoboru Nacionalna konferencija savjeta mladih

Nacionalna konferencija savjeta mladih
Foto: Udruga gradova
Tijekom konferencije sami savjeti mladih predstavit će dobre prakse svojim kolegama kako bi ih i ostali savjeti mladih mogli implementirati u svojim sredinama

U Samoboru će se od 1. do 3. prosinca održavati Nacionalna konferencija savjeta mladih RH, u organizaciji Udruge gradova u RH i Savjeta mladih Grada Samobora. Nacionalna konferencija je najveći godišnji susret savjeta mladih koja će ove godine okupiti 96 sudionika koji predstavljaju 52 savjeta mladih s lokalne i regionalne razine iz cijele Hrvatske, priopćili su iz Udruge gradova.

Tijekom konferencije sami savjeti mladih predstavit će dobre prakse svojim kolegama kako bi ih i ostali savjeti mladih mogli implementirati u svojim sredinama. Drugi dan konferencije bit će u potpunosti posvećen Zakonu o savjetima mladih. Nakon uvodnih predstavljanja i panel rasprave u kojima će sudjelovati relevantni gosti koji su sudjelovali ili u kreiranju ili u provedbi Zakona, sami članovi savjeta mladih mapirat će ključna pitanja i izazove te ponuditi konkretna rješenja.

Sve aktivnosti konferencije održavat će se u najvećem centru za mlade u Hrvatskoj – Bunkeru, koji je otvoren na proljeće ove godine.