Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec 390 pregleda
Milorad Batinić:

Pacijenti dolaze na Hitnu i dočekaju ih zaključana vrata

Milorad Batinić
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Problem u Ivancu je nastao ukidanjem trijažnog tima. Održan je sastanak u Ministarstvu, no načelnik kaže da se ništa nije riješilo

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić ponovno je od ministra zdravstva Milana Kujundžića zatražio da se uključi u rješavanje problema nastalih ukidanjem rada trijažnog tima u Ivancu. Gradonačelnik u reagiranju na dopis Varaždinske županije ističe da su 1. listopada 2017. Varaždinska županija i njezin Zavod za hitnu medicinu bez najave ukinuli rad trijažnog tima koji je u ambulanti Hitne u Ivancu dežurao u vrijeme kad je liječnik sa svojim timom bio na terenu.

Hitna pomoć Reakcija iz Varaždinske županije: 'Trijažni tim je radio nezakonito'

Takav postupak izazvao je, ističe, revolt građana ne samo u Ivancu već i u Lepoglavi, Bednji, Maruševcu, Donjoj Voći i Klenovniku.

– U praksi se događa da hitni pacijenti sada nailaze na zaključana vrata Hitne, a na ulazu ih dočekuje uređaj preko kojeg se bolesni građani sami povezuju s prijavno-dojavnom jedinicom u Varaždinu – napominje M. Batinić.

Na sastanku u Ministarstvu zdravstva dogovoreno je da se u Ivancu organizira uvođenje posebnog dežurstva s liječnikom i medicinskom sestrom vikendom i blagdanom, za što HZZO ima osiguran novac. Dogovoreno je da posebno dežurstvo može organizirati i ugovoriti Dom zdravlja Varaždinske županije, ali da lokaciju posebnog dežurstva odredi Županija.

– Umjesto da se u djelo provede dogovor postignut u Ministarstvu, Županija čini sve da ga opstruira – ističe M. Batinić. To što u Županiji napominju da u Ivancu ne raspolažu adekvatnim slobodnim prostorom i da je Dom zdravlja spreman provesti odluku o osnivanju punkta posebnog dežurstva čim Grad osigura opremljeni prostor, protivno je, dodaje, onome što je dogovoreno u Ministarstvu, a i, kaže Batinić, prostora ima.     

Ivanec, portafon Ukinuli rad medicinske sestre i tehničara U hitnim slučajevima pomoć moraju tražiti portafonom u drugom gradu hitna Ivanec će financirati opremanje ambulante Četiri liječnika pokazala interes za dežurstva na Hitnoj