Izbornik
Naslovnica Gradovi Metković 1407 pregleda
prometni red nastavit će se održavati

Odluka Gradskog vijeća: Ukida se naplata parkinga u Metkoviću

parking
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL/Ilustracija
Za djelatnike koji trenutno rade na naplati parkinga pokušat će se naći druga radna mjesta, a ako se ne nađu ispunit će se sva njihova prava prema Zakonu o radu

Na sjednici Gradskog vijeća Metković donijeta je odluka o ukidanju naplate parkinga u gradu. Gradonačelnik Dalibor Milan u obrazloženju je naveo da će se bez obzira na ukidanje naplate parkinga prometni red nastaviti održavati. 

Također je naveo da će se uz postojećeg prometnog redara zaposliti još jedan, a sve to radi aktivnog očuvanja prometnoga reda. 

Za djelatnike koji trenutno rade na naplati parkinga pokušat će se naći druga radna mjesta, a ako se ne nađu ispunit će se sva njihova prava prema Zakonu o radu, izvijestili su iz gradske uprave.

Portal likemetkovic piše kako se dva puta pokušalo uvesti naplatu parkinga u Metkoviću: 2010. neuspješno i 2014. uspješno. Pri tome se vodilo računa o stanarima u zoni naplate, umirovljenicima i građanima s područja Grada i prigradskih naselja. Prvi su imali jednu besplatnu kartu, drugi povlaštenu mjesečnu kartu od 40 kuna, a treći od 60 kuna. Svi ostali su plaćali mjesečnu kartu od 150 kuna, odnosno sat u prvoj zoni od 5 kuna i u drugoj zoni od 3 kuna po satu. Za obitelji s četvero i više djece uvedena je jedna besplatna karta kao i besplatni priključak na gradski internet.