Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Bogati program

Paljenjem adventske rasvjete i otvaranjem klizališta počeo 'Prosinac u Puli'

Prosinac u Puli
1/14
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek je rekao kako je za građene pripremljeno 200 programa na 50 različitih lokacija

Bogatim programom namijenjenim uglavnom djeci te paljenjem adventske rasvjete i desetmetarske jele promjera šest metara s osam tisuća lampica na pulskim Giardinima u četvrtak navečer počeo je "Prosinac u Puli". 

U sklopu programa otvorena je kućica Djeda Mraza, a na novoj lokaciji - Trgu kralja Tomislava otvoreno je klizalište koje će raditi svakog dana od 9 do 22 sata do 14. siječnja, to jest do kraja školskih praznika. Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek je rekao kako je za građene pripremljeno 200 programa na 50 različitih lokacija, a da se "najviše vodilo računa o najmlađima kojima žele dodatno uljepšati najčarobnije razdoblje u godini."   

Grad Pula za djecu organizira besplatno klizanje, tako da će se u jutarnjim satima, u dogovoru s "Pula sportom", njime moći koristiti svi polaznici predškolskih i školskih ustanova s područja Puljštine.

Nakon što je prošle godine Grad za advent nabavio nove svijetleće ukrase, čime je Pula dobila božićni ugođaj, ove je godine još više ukrasa u gradu, na Giardinima i u ostalim dijelovima starogradske jezgre kako bi Pula tijekom adventa zasjala u najljepšem svjetlu.