Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Od Danice do Jasenovca

Parastos za stradale Srbe i sve žrtve logora

storyeditor/2024-05-03/VJ_foto__4_.png
Foto: Grad Koprivnica Parastos su predvodili pravoslavni svećenici Radovan Dimitrić i Branislav Todorović

Na Spomen-području Danica održan je molitveni pomen parastos za stradale pripadnike srpske zajednice i sve žrtve logora Danica u Drugom svjetskom ratu. Parastos je održan u organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine grada i županije u suorganizaciji sa Srpskim pravoslavnim crkvenim opštinama Koprivnica i Veliki Poganac.

Parastos su predvodili pravoslavni svećenici Radovan Dimitrić i Branislav Todorović. Nakon liturgije za sve žrtve obilježavanje je nastavljeno razgledavanjem izložbe "Od Danice do Jasenovca", autora Martine Barešić i Đorđa Mihovilovića, u novouređenom izložbenom prostoru pod stručnim vodstvom višeg kustosa i povjesničara Dražena Ernečića. Počast su odali i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

storyeditor/2024-05-03/PXL_010524_113876249.jpg Okučane su tog dana nadletjela i dva zrakoplova Rafale HRZ-a Bljesak je poput munje pred oluju najavio veliku hrvatsku pobjedu storyeditor/2024-05-02/_FOT7268.jpg Uzvratni posjet, nakon što je delegacija Šibenika bila u Albaniji u listopadu lani Delegacija albanskog Pogradeca u Šibeniku radi razvoja suradnje storyeditor/2024-05-03/znanstveni_park_B.jpg EU projekt vrijedan 4,7 milijuna eura Sanitet i spavaonice bivše JNA postaju znanstveni centar