Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Uređenje

PIK-ova zgrada uskoro će biti gradska ljepotica

PiKova zgrada
Foto: Grad Vinkovci
U novu bi zgradu trebale useliti institucije koje sad unajmljuju prostor

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić obišao je radove na uređenju parka ispred bivše PIK-ove zgrade s kojima započinje kontinuitet vinkovačkih parkova i njihova urbanog povezivanja.

– Neće to biti lak posao, ali kada se svi slože, a u ovom slušaju je riječ o Hrvatskim šumama, gradu i županiji, vjerujem da ćemo u tome uspjeti – rekao je Bosančić.

Dodao je i kako će grad dati priliku svim institucijama, gradskim i županijskim, koje su danas u najmu da se nađu u lijepom prostoru ikako bi bile pristupačnije građanima.

Djeca i župan isprobali su kako rade mobilni uređaji Zaživio županijski projekt “Virtualna stvarnost u Bibliobusu” VR naočale na oči i uđete u svijet Ružičke, rimskih careva iz Cibale

– Ova zgrada pruža puno mogućnosti, a jedna od njih je i dovođenje obrazovnih institucija u Vinkovce. Prostor je velik i dopušta puno toga. Pokušat ćemo sve to izvesti na rentabilan način, jer kada institucije budu na jednom mjestu bit će sigurno jeftinije i efikasnije za građane i za grad – istakao je Bosančić.

Voditelj uprave Hrvatskih šuma Damir Dekanić pojasnio je kako je riječ o nekretnini u vlasništvu HŠ-a, ali i da ona do sada nije bila u funkciji.

– Na njoj su dosad sanirana konstrukcijski dva kata i završena je vanjska obnova zgrade novijim modernim građevinskim materijalima. Ova je zgrada nekada bila ljepotica, a zatim ruglo. Sada će ponovno biti vinkovačka ljepotica. U okviru uređenja unutrašnjosti uređujemo i okoliš zgrade. Ove godine radimo na uređenju parka i projektu uređenja unutrašnjosti, a iduće kreću radovi na uređenju unutrašnjosti za što je osigurano tri milijuna kuna i vjerujem da će za dvije godine objekt biti u funkciji – rekao je Dekanić.

Suradnja s vrtićem Agro-klaster, Grad Vinkovci i Dječji vrtić dogovorili suradnju Za vinkovačke mališane 1000 svježih jaja i 10 kg meda na mjesec