Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Nakon višemjesečnih priprema

Pilot-projekt odvojenoga sakupljanja svih vrsta otpada u Velikoj Gorici počinje 1. veljače

VG Čistoća
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
Svrha provedbe pilot-projekta je prikupljanje informacija i podataka potrebnih za uspostavu novog sustava. Tijekom projekta spremnici će biti obilježeni čipom kojim će se pratiti njihovo pražnjenje

Već se nekoliko mjeseci užurbano radi na uspostavi novoga i cjelovitoga sustava gospodarenja otpadom na području Grada Velike Gorice. Tako se s početkom veljače planira početi s provedbom pilot-projekta odvojenoga sakupljanja svih glavnih vrsta otpada na kućnom pragu.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prošli je tjedan posjetila Veliku Goricu dogovor Grad dobiva od države zemljište u Rakitovcu

Traje do kraja travnja

Društvo VG Čistoća d.o.o. kao davatelj javne usluge prikupljanja miješanoga komunalnog i biorazgradivoga komunalnog otpada na području Grada Velike Gorice započinje s provedbom pilot – projekta u razdoblju od 1. veljače 2019. godine do 30. travnja 2019. godine. Tako će se među područjima koja su obuhvaćena projektom naći gradske četvrti Stari Grad i Vladimir Nazor, odnosno stambene zgrade na adresama M. Slatinskog 2 i 4, M. Magdalenića 1, S. Kolara 10, Matice Hrvatske 3 i 7 te obiteljske kuće u ulicama A. Šenoe, Šenoin put I, II i III, V. Majera, T. Ujevića, A. Cvetkovića, J. Habdelića, Habdelićev odvojak, Seljine brigade, M. Kerstnera, K. Šandora Gjalskog, Sisačka ulica, Šetalište F. Lučića, Podložnica, Rakarska ulica do Avenije Pape Ivana Pavla II., Pleška ulica do Avenije Pape Ivana Pavla II, Trg kralja Tomislava, Ulica kralja Zvonimira, Ulica kralja Držislava, Ulica kneza Branimira, Ulica kneza Domagoja, Ulica kneza Mislava, Ulica kneza Ratimira i Ulica kneza Trpimira.

Gradski bazen u Velikoj Gorici za male neplivače, plivače i umirovljenike Gradski bazen Velika Gorica pokreće 6 plivačkih programa

Svrha provedbe pilot-projekta je prikupljanje informacija i podataka potrebnih za uspostavu cjelovitog i učinkovitog sustava prikupljanja i odvoza miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada i reciklabilnih vrsta otpada (staklo, papir, PET i MET ambalažnog otpada) na području Grada Velike Gorice, te kako bi se mogao utvrditi model naplate javne usluge gdje je kriterij za obračun cijene javne usluge zapremina spremnika za miješani komunalni odnosno biorazgradivi komunalni otpad pomnožena s evidentiranim brojem pražnjenja tog spremnika u obračunskom razdoblju od jednog mjeseca.

Pozitivni rezultati Broj nezaposlenih na području Velike Gorice najmanji u povijesti, ukupno 1010 osoba

Molba VG Čistoće

Tijekom provedbe pilot-projekta elektronskim će putem biti bilježene količine miješanog komunalnog otpada koje korisnik preda u obračunskom razdoblju. Za potrebe evidentiranja broja pražnjenja spremnika za miješani komunalni otpad, spremnici su opremljeni identifikacijskim tagom (čip) koji će omogućiti bilježenje izvršenog pražnjenja spremnika uređajem instaliranim na kamionu za odvoz otpada.

VG Čistoća poziva korisnike usluge uključene u pilot-projekt da miješani komunalni otpad predaju na odvoz samo onda kada se zeleni spremnik za miješani komunalni otpad u potpunosti napuni. VG Čistoća moli korisnike usluge da tijekom provedbe pilot-projekta u što većoj mjeri odvajaju otpad po vrstama u odgovarajuće spremnike. 

Gradska knjižnica pogodnosti od nove godine Besplatan internet u knjižnici za sve korisnike