Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Čazmanci do četvrtka mogu prijaviti štetu

Pirak: Nadam se da će financijska potpora biti dostatna

Foto: Čazma
Prijave se predaju od 8 do 14 sati u sandučić lijevo od ulaza u zgradu na Trgu čazmanskog kaptola 13, a štetu je moguće prijaviti i na mail steta.cazma@gmail.com

U prostoru gradske uprave do četvrtka 29. rujna Čazmanci mogu prijaviti štetu na građevinama i ostalim objektima te na 
poljoprivrednim kulturama nastalu zbog olujnog i orkanskog vjetra koji je ovo područje zahvatio 15. rujna. Prijave se predaju 
od 8 do 14 sati u sandučić lijevo od ulaza u zgradu na Trgu čazmanskog kaptola 13. 

Štetu je moguće prijaviti i na mail steta.cazma@gmail.com. Za prijavu treba priložiti obrasce dostupne na internetskoj stranici Grada Čazme te na porti gradske uprave.

– Ovo će ostaviti traga u svakodnevnom životu, no uzdam se u obećanja, dat ćemo sve da štetu podastremo Županiji i Vladi i nadam se da će financijska potpora biti dostatna – rekao je gradonačelnik Dinko Pirak na sjednici Gradskog vijeća održanoj prošlu srijedu.

Rasprava o ovoj gorućoj temi zamijenila je uobičajeni aktualni sat. Ostatak dnevnog reda sjednice, koja se prvotno trebala održati u petak 16. rujna, ali je zbog nevremena odgođena, nije se mijenjao pa su sve odluke usvojene, bilo jednoglasno ili većinom glasova desetero vijećnika koji su joj nazočili.

– Ljudi već zovu s prijavama, a tek smo prikupili prijave za sušu. Pomoć neće biti u stopostotnom obliku, ali svaka je dobrodošla. Nadam se da neće biti simbolična – zaključio je gradonačelnik prilikom svog izlaganja.