Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
Ispunite anketu

Planira se nova gradnja stanova po programu POS-a

Foto: Grad Sisak
U Sisku su prije 15-ak godina po POS-ovom modelu izgrađene dvije zgrade sa 68 stanova

Grad Sisak je uputio javni poziv zainteresiranim Siščanima za iskaz interesa u povodu namjeravane gradnje stanova po modelu POS-a, programa društveno poticane stanogradnje. 

Otvorena izložba Arheološkog muzeja Istre "Izrada i pečenje keramike na neolitički način" GRADSKI MUZEJ SISAK Otvorena izložba Arheološkog muzeja Istre “Izrada i pečenje keramike na neolitički način”

Svi građani koji su zainteresirani za kupnju stanova putem Programa POS-a, mogu ispuniti anketni upitnik, koji se nalazi u Gradskoj vijećnici i na internetskim stranicama Grada Siska, i dostaviti ga na e-mail adresu pisarnica@sisak.hr ili osobno u pisarnicu Grada Siska, Rimska ulica 26. Javni poziv ostat će otvoren narednih 60 dana temeljem čega bi se trebalo utvrditi postoji li dovoljno zanimanje za kupnju POS-ovih stanova koji bi se gradili u gradskoj četvrti Zeleni brijeg, u blizini dječjeg vrtića Različak u Lonjskoj ulici.

Nakon što Grad Sisak utvrdi da postoji dovoljan interes za kupnju stanova POS-a, donijet će se odgovarajuće odluke, ugovorit će se s APN-om daljnja realizaciju programa, osigurat će se zemljište za izgradnju stanova te će se objaviti javni natječaj za formiranje liste reda prvenstva za kupnju stana iz Programa POS-a, priopćeno je iz gradske uprave.

OD 100 DO 300 KUNA Grad Sisak ponovno isplaćuje uskrsnice umirovljenicima i nezaposlenima

Društveno poticana stanogradnja provodi se gradnjom stanova tako da se ostvaruje svrhovito korištenje javnih i drugih sredstava za pokriće troškova, osigurava povrat tih sredstava, omogućuje prodaja stanova uz obročnu otplatu pod pristupačnijim uvjetima od tržišnih te omogućuje davanje u najam uz mogućnost otkupa. U Sisku su prije 15-ak godina po POS-ovom modelu izgrađene dvije zgrade sa 68 stanova.