Izbornik
Naslovnica Gradovi Udruga gradova
Priprema i provođenje projekata

Platforma za održivi razvoj gradova počela s radom

Ivanec
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Platforma za održivi razvoj gradova organizirana je s ciljem da daje vjerodostojne informacije i stabilnu podršku kod izbora i provedbe odgovarajućih rješenja za detektirane potrebe i probleme gradova

Početkom 2017., nakon nekoliko mjeseci priprema i dogovora, započela je s radom Platforma za održivi razvoj gradova koju su zajednički pokrenule Udruga gradova u Hrvatskoj, ODRAZ – Održivi razvoj zajednice i Tetida d.o.o.

Platforma ujedinjuje snage svojih osnivača da zajednički pripremaju i provode projekte koji doprinose održivom razvoju hrvatskih gradova.

Platforma je zamišljena kao odgovor na rastuće potrebe urbanih sredina i jedinica lokalne samouprave koje preuzimaju uloge pokretača gospodarskih aktivnosti u svojim zajednicama, organizatora socijalne uključivosti te zagovarača zaštite okoliša i borbe protiv klimatskih promjena.

- U trenucima smanjenih fiskalnih kapaciteta i rastućih obaveza, sredstva europskih strukturnih i investicijskih fondova pokazuju se kao značajan i dostupan izvor za financiranje niza javnih potreba na lokalnoj razini. Upravo stoga, Platforma za održivi razvoj gradova organizirana je s ciljem da daje vjerodostojne informacije i stabilnu podršku kod izbora i provedbe odgovarajućih rješenja za detektirane potrebe i probleme gradova - ističu iz Udruge gradova.