Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
utrka Poreč Triatlon

Plivanje u prelijepoj uvali, bicikliranje kroz vinograde i trčanje po Lungomare

Triatlon
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL/Ilustracija
Na dan održavanja Poreč triatlona, u razdoblju od 8 do 16 sati na području Zelene lagune, te mjestima Mugeba, Fuškulin i Starići na snazi će biti posebna regulacija prometa

U nedjelju, 15. listopada održat će se 5. izdanje utrke Poreč Triatlon, jedne od najljepših, najposjećenijih i najbolje organiziranih nezavisnih utrka u regiji. Poreč Triatlon je utrka s odličnom lokacijom, dobrim datumom održavanja, mikroklimatskim uvjetima, nezahtjevnom, ali prelijepom biciklističkom stazom i pristupačnom startninom za sve sudionike.

Start utrke je u 8 sati s parkinga hotela Laguna Parentium, a utrka obuhvaća plivanje 1900 m, vožnju biciklom 93 km (4 kruga) te trčanje 21 km (4 kruga).

- Poreč Triatlon smjestio se u glavnom gradu hrvatskog turizma koji ne živi samo od sunca, mora i besprijekornog turističkog imidža, nego i otkriva svoje sportsko srce. Dugo toplo ljeto omogućuje plivanje sve do listopada. Plivanje u jednoj od najljepših uvala, vožnja biciklom kroz istarske vinograde na biciklistički nezahtjevnoj tehničkoj stazi, trčanje po Lungomare osiguravaju nezaboravan doživljaj za svakog natjecatelja - istaknuo je direktor utrke Goran Vrus, priopćili su iz Grada Poreča.

- Triatlon je fantastična sportska manifestacija kojom produljujemo turističku sezonu, a Zelena laguna i Poreč predstavljaju fantastičnu kulisu za sportaše koji se natječu. Mi ćemo učiniti sve da nam se sportaši i rekreativci osjećaju dobro došlima u našim objektima te smo im pripremili pregršt iznenađenja – od gastronomskih sadržaja do zabave nakon utrke“, ističu iz Lagune Poreč.

Na dan održavanja Poreč triatlona, u razdoblju od 8 do 16 sati na području Zelene lagune, te mjestima Mugeba, Fuškulin i Starići na snazi će biti posebna regulacija prometa. Cesta Žatika - Starići - Fuškulin - Mugeba (Lokalna cesta 50090) bit će zatvorena za sav promet u periodu od 8,30 do 13,30 sati, stoga organizatori mole za razumijevanje i korištenje alternativnih ruta.