Izbornik
Naslovnica Gradovi
Nedostupni za djecu

Počela deratizacija grada – mamci na skrovitim mjestima

Preparati koji se koriste registrirani su i dopušteni za primjenu
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Sustavna deratizacija cijelog područja Koprivnice počela je u ponedjeljak u samome središtu grada, odnosno na području Mjesnog odbora Centar. Deratizacija će trajati do 8. kolovoza. Mamci će se izlagati na skrovita i zaklonjena mjesta u za to predviđene kutije, odnosno tako da su nedostupni za sve neciljane vrste, domaće i ostale životinje, ljude, a posebno djecu, navode u Gradskoj upravi.

Preparati koji se koriste registrirani su i dopušteni za primjenu u Hrvatskoj rješenjem Ministarstva zdravstva. U slučaju lošeg vremena (kiša, visoke temperature) raspored tretmana deratizacije pomiče se za broj trajanja dana nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Operativni plan je okviran i podložan promjenama sukladno vremenskim uvjetima, kažu u Gradu i podsjećaju kako je na internetskim stranicama objavljen detaljan raspored.

OVE GODINE prijavljeno je za ljetovanje čak 169 učenika više, odnosno šest je osnovnih škola više nego prošle godine iskazalo interes za uključivanje u ovaj projekt Na besplatno ljetovanje u Splitsko-dalmatinsku župniju ide 833 djece U Popovači je ponovno gostovao edukativni projekt 'Pogled u plavo'. Svi zainteresirani građani i posjetitelji imali su jedinstvenu priliku uživati u svim čarima i ljepotama ronjenja Bogat program uz proslavu Dana Popovače Likovne kolonije, sportski događaji, prezentacija ronjenja, nastupi folkloraša... Gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić učenicima je čestitao na postignutom uspjehu te zaželio mnogo sreće u daljnjem obrazovanju. Događaj je organiziran u dvorani Doma mladih u Koprivnici Tulum izvrsnosti Za odlične rezultate nagrađen 561 učenik i mentor gradskih škola