Izbornik
Naslovnica Gradovi
Bogat program uz proslavu Dana Popovače

Likovne kolonije, sportski događaji, prezentacija ronjenja, nastupi folkloraša...

U Popovači je ponovno gostovao edukativni projekt 'Pogled u plavo'. Svi zainteresirani građani i posjetitelji imali su jedinstvenu priliku uživati u svim čarima i ljepotama ronjenja
Foto: Popovača

Ovogodišnja proslava zaštitnika župe, sv. Alojzija Gonzage, obilježena je svečanim misnim slavljem kojeg je predslavio p. Mate Kolak, pavlin, župnik Župe sv. Petra u Šumi. Nakon svete mise župnik Ivan Petrović je u suradnji s gradskom Turističkom zajednicom pripremio domjenak uz tamburaški sastav za sve župljane na prostoru tržnice. Proslava Dana Grada i blagdana sv. Alojzija Gonzage zaključena je uz vatromet i koncert benda Crvene jabuke kao i Kings Banda kao predgrupe na prostoru Športskog parka Moslavac.

Vikend uoči proslave Dana Grada Popovače obilježen je brojnim događanjima. Tako je u Popovači ponovno gostovao edukativni projekt "Pogled u plavo". Svi zainteresirani građani i posjetitelji imali su jedinstvenu priliku uživati u svim čarima i ljepotama ronjenja. U organizaciji Škole nogometa ŠNK Moslavac održan je "Moslavić kup", nogometni turnir prstića kao i brzopotezni šahovski turnir u organizaciji Šahovskog kluba Popovača te Turnir limača u Voloderu o organizaciji tamošnjeg nogometnog kluba.

Likovno društvo Moslavački krug je već 26. put u povodu Dana Grada i blagdana Alojzija Gonzage organizirao likovnu koloniju "Zorka Sever" dok je popovačka udruga likovnih stvaralaca Moslavački štrk u Pastolarnom centru župe sv. Alojzija Gonzage pripremila izložbu sakralne tematike, a u Strušcu je uz svečanu svetu misu i prigodni dječji kulturno-umjetnički program folklornih društava s ovog područja obilježen blagdan sv. Vida. Tradicionalno je održan i Kup Grada Popovače, lov ribe udicom na plovak na lokaciji Obžev u Strušcu, te 5. kolo moslavačke lige u gađanju glinenih golubova u Ravniku.

Kombi za Pitomaču Velika pomoć Županija nabavila kombi za prijevoz učenika, učitelja, ali i hrane u područne škole Ove godine je na vinkovačkom turniru sudjelovalo 9 momčadi koje su bile raspoređene u 3 skupine. U Vinkovcima su domaćini, osim seniorskog dijela turnira, pripremili i natjecanje Kids day Atraktivan turnir za klince i publiku u uličnoj košarci koja je postala i olimpijski sport Premijerni naslov uzela je ekipa HŠK Zrinjski iz Mostara koja je u napetom finalu bila bolja nakon izvođenja penala od mađarskog MTK s rezultatom 8:7 (1:1) 15. Memorijal "Milenko Jerković" Turnir ugostio 32 ekipe iz sedam zemalja i više od 600 djece, a gledalo ih 2000 ljudi