Izbornik
Naslovnica Općine
15. Memorijal "Milenko Jerković"

Turnir ugostio 32 ekipe iz sedam zemalja i više od 600 djece, a gledalo ih 2000 ljudi

Premijerni naslov uzela je ekipa HŠK Zrinjski iz Mostara koja je u napetom finalu bila bolja nakon izvođenja penala od mađarskog MTK s rezultatom 8:7 (1:1)
1/3
Foto: NK TOMISLAV LIVANA
Stigli su iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Rumunjske, Crne Gore, Slovenije i Srbije. Dok su se mališani odmarali, tate i mame okusili su sreću u gađanju vratnice

Još jedan, 15. Memorijal "Milenko Jerković" ispunio je očekivanja i dokazao zašto je jedan od najpopularnijih nogometnih turnira na ovom području.

Tijekom dva dana turnira ŠRC "Kralj Tomislav" u Livani ugostio je 32 ekipe iz sedam zemalja i više od 600 djece. Stigli su iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Rumunjske, Crne Gore, Slovenije i Srbije.

Pobjednik iz BiH
– Livanu je pohodilo u ta dva dana preko dvije tisuće posjetitelja kojima se ovim putem NK Tomislav zahvaljuje na njihovu dolasku. Svojim dolaskom uveličali su naš turnir i dali nam poticaj da nastavimo gdje smo stali te da u budućnosti budemo još bolji – poručuju iz NK Tomislav – Livana.

Turnir su otvorili predsjednik NS Osijeka Dražen Milohnoja, predsjednik vijeća Općine Čepin Robert Periša te župan osječko-baranjski Ivan Anušić.

Prvi put u 15 godina igranja turnira pobjednik dolazi iz susjedne nam Bosne i Hercegovine.

– Premijerni naslov uzela je ekipa HŠK Zrinjski iz Mostara koja je u napetom finalu bila bolja nakon izvođenja penala od mađarskog MTK s rezultatom 8:7 (1:1). Utakmicu je sudio Franko Rebić. U ogledu za treće mjesto rumunjska Ghiroda nadvisila je naše susjede Hypo Limač s rezultatom 3:0. Susret je sudio Ivan Grepo. Četvrtoplasiranoj ekipi Hypo Limač pehar je dodijelio trener NK Tomislav Davor Rudec. Trećeplasiranoj ekipi CSC Ghiroda pehar je dodijelio tehnički direktor NK Osijek Hrvoje Barišić. Drugoplasiranoj ekipi MTK Budapest pehar je dodijelio područni instruktor HNS-a Marin Smoje. Pobjednički pehar ekipi HŠK Zrinjski dodijelio je voditelj škole NK Osijek Miroslav Žitnjak, dok su prijelazni pehar dodijelili unuci pokojnog Milenka Jerkovića – navode u NK Tomislavu, iz kojeg se zahvaljuju svim ekipama koje su bile sudionice ovogodišnjeg turnira Milenko Jerković.

Pojedinačnu nagradu za najboljeg vratara turnira iz ruku bivšeg vratara NK Osijek i reprezentacije Hrvatske Marina Skendera dobio je, dodaju, Franko Šunjić iz HŠK Zrinjski. Nagrada za najboljeg strijelca turnira otišla je u ruke Loranda Magyara iz MTK Budapest, a dodijelio ju je dokapetan NK Osijek Vedran Jugović. Najboljim igračem turnira proglašen je Mirko Begić iz HŠK Zrinjski, a nagradu u njegovo ime je preuzeo kapetan ekipe Marko Pandža iz ruku još jednog kapetana Mihaela Žapera koji predvodi NK Osijek.

– Ovim putem NK Tomislav želi Mirku Begiću zaželjeti brzi i uspješan oporavak, naše su misli s njim, nema predaje! – poručuju iz kluba.

Izazov za mame i tate
Kao i svake godine, drugog dana turnira u pauzi za ručak malih heroja svoje vještine na igralištu Kralja Tomislava pokazuju mame i tate.

– Prvi su na teren izašli pripadnici muškog dijela publike i iskušali se u gađanju prečke. Cilj je bio sve samo ne lagan, a to je pogoditi iz dva pokušaja oba puta prečku, i to u konkurenciji više od 50 tata koji su se ove godine prijavili za natjecanje. Jedini tata kojemu je to pošlo za nogom u ogromnoj konkurenciji je Zsolt Landler iz Budimpešte, a za nagradu je dobio dres NK Tomislava. Nakon muškog dijela natjecanja došle su na red i mame. One su pucale penale na ispadanje, dok nismo u konkurenciji od 30-ak mama dobili najspretniju i najsretniju izvođačicu iz Vinkovaca, Nikolinu Čović koja je također nagrađena dresom NK Tomislav. Čestitke pobjednicima, a ostalim kandidatima više sreće nagodinu – izvijestili su.

NK Tomislav zahvaljuje svim volonterima koji su pomogli da se ovaj turnir organizira na zaista visokoj razini te, naravno, sponzorima i donatorima.

– I na kraju bravo i za nas same kao organizatore ove velike manifestacije koja svake godine postaje sve bolja i ljepša priča. Krenuli smo s četiri ekipe, a sad smo već na 32 ekipe i tko zna što nam budućnost nosi, ali jedno je sigurno – turnir raste i svuda je prepoznat kao brend i to je ono što nas sve čini sretnima i ponosnima. Na nama je da i iduće godine budemo malo bolji nego ove, a veliki vjetar u leđa nam daju poruke i e-mailovi svih naših gostiju koji su oduševljeni gostoprimstvom i turnirom u cijelosti – zaključuju iz NK Tomislav.

Karlovac nikad nije bio veće gradilište, raskopan je gotovo svaki dio grada, no po završetku radova Karlovčani bi trebali imati daleko veći standard. Projekt aglomeracije zasigurno iznimno važan za sve aspekte razvoja grada Karlovc kao veliko gradilište Obnova Zvijezde je projekt svih projekata. Nulta točka za ostale planove Ove godine je na vinkovačkom turniru sudjelovalo 9 momčadi koje su bile raspoređene u 3 skupine. U Vinkovcima su domaćini, osim seniorskog dijela turnira, pripremili i natjecanje Kids day Atraktivan turnir za klince i publiku u uličnoj košarci koja je postala i olimpijski sport TEREZIJANA je konačno dobila urbanu, ali i nacionalnu dimenziju. O najzabavnijoj carskoj priči kontinentalne Hrvatske izvijestile su sve nacionalne televizije i drugi mediji, ističe bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak Terezijana dobila urbanu, ali i nacionalnu dimenziju Bjelovarčani složni: Bila je to najbolja Terezijana posljednjih godina