Izbornik
Naslovnica Gradovi
Tulum izvrsnosti

Za odlične rezultate nagrađen 561 učenik i mentor gradskih škola

Gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić učenicima je čestitao na postignutom uspjehu te zaželio mnogo sreće u daljnjem obrazovanju. Događaj je organiziran u dvorani Doma mladih u Koprivnici
Foto: Grad Koprivnica
Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce podizanjem Zelene eko zastave proslavio je status ekoškole

Protekli tjedan diljem Hrvatske raznim je aktivnostima obilježen završetak još jedne školske godine.

Posebno je svečano bilo u Koprivnici čije se gradske vlasti upriličile nagrađivanje izvrsnih učenika, a jedna je škola imala poseban razlog za veselje jer je dobila Dijamantni status.

Kako su naveli u Gradskoj upravi, Koprivnica je prošli tjedan nastavila tradiciju nagrađivanja učenika i mentora koji su postigli izvrsne rezultate na natjecanjima u protekloj školskoj godini.

Majica i poklon bon
Riječ je o takozvanom "Tulumu izvrsnosti" koji je ove godine okupio 561 učenika i mentora. Događaj je organiziran u dvorani Doma mladih u Koprivnici.

Sudjelovali su učenici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju "Podravsko sunce", Umjetničke škole "Fortunat Pintarić", gradskih osnovnih škola "Braća Radić", "Đuro Ester", "Podolice" i "Antun Nemčić Gostovinski" te Srednje škole Koprivnica, Obrtničke škole Koprivnica i Gimnazije "Fran Galović".

Grad je za sve učenike pripremio izvrsnice, majice i poklon bonove od 15, 30 i 50 eura u Narodnim novinama. Uz učenike i mentore, poklone su dobili i ravnatelji svih škola.
Posebne nagrade za izvrsnost dobili su učenici Mislav Vizjak iz Osnovne škole "Antun Nemčić Gostovinski", Petar Slavinić i Anja Horvat iz Osnovne škole "Braća Radić", Marija Petrović iz Osnovne škole "Đuro Ester", Marta Kiš iz Osnovne škole "Podolice", Noa Papić Bogadi iz Umjetničke škole "Fortunat Pintarić" i Jakov Jurić iz koprivničke Gimnazije "Fran Galović".

Na početku velike svečanosti okupljene je pozdravio gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić koji je učenicima čestitao na postignutom uspjehu te zaželio mnogo sreće u daljnjem obrazovanju.

Nakon toga, svakoj od škola gradonačelnik i zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž uručili su prigodne nagrade i priznanja. U ime svih učenika prisutnima se na svečnosti obratila Marta Žužul, učenica 2. razreda nove Osnovne škole "Podolice".

No svečano je protekli tjedan bilo u još jednoj koprivničkoj školi. Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju "Podravsko sunce" podizanjem Zelene eko zastave simbolično je proslavio unapređenje ustanove u viši status ekoškole.

– Centar je zbog izvanrednih postignuća u obrazovanju za održivi razvoj i kontinuirano poboljšavanje održivog učinka škole, kao i šire zajednice, dobio Dijamantni status škole – objasnili su u koprivničkoj Gradskoj upravi.

20 godina rada
Uz mnogobrojne polaznike škole, njihove roditelje, zaposlenike, ravnateljice i ravnatelje osnovnih škola, svečanosti su, kojoj je domaćin bila ravnateljica Centra Radmila Popović, nazočili gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž te u ime tvrtke Komunalac predsjednica Uprave Nataša Tetec i članica Uprave Dubravka Horvat.

Za "Podravsko sunce" 2023. je godina važnih obljetnica – 60 godina od osnivanja prvog posebnog razrednog odjela, 20 godina rada Centra te 15 godina provođenja međunarodnog projekta ekoškola.

Premijerni naslov uzela je ekipa HŠK Zrinjski iz Mostara koja je u napetom finalu bila bolja nakon izvođenja penala od mađarskog MTK s rezultatom 8:7 (1:1) 15. Memorijal "Milenko Jerković" Turnir ugostio 32 ekipe iz sedam zemalja i više od 600 djece, a gledalo ih 2000 ljudi OSKARE ZNANJA dobili su M. Srnec, N. Dolenec, S. Ovčarić, M. Drvoderić, N. Jambrović, M. Premuš, G. Horvat, E. Novak, V. Križaić i M. D. Marodi Oskar znanja dodijeljen na nacionalnoj razini 19. put Župan: "Ovo su najbolji učenici i mentori, uzor zajednici" Djeca odgojne skupine Sunčeka Dječjeg vrtića Maslačak i Ogranak Matice hrvatske u Zaprešiću objavili su dječji slikovni rječnik kajkavskog narječja naslova "Kaj je to?" Dječji vrtić Maslačak i Ogranak Matice hrvatske Djeca iz vrtića napravila slikovni rječnik na kajkavskom