Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska
S osmijehom u školu

Počela edukacija novih pomoćnika u nastavi

škola
Foto: Damir Špehar/PIXSELL/Ilustracija
Tako će u dvije makarske osnovne škole u sljedeće četiri godine s 20 učenika s teškoćama raditi 11 pomoćnika te još dodatna 4 pomoćnika za čiji je rad sredstva osigurao Grad Makarska

U sklopu projekta 'S osmijehom u školu – pomoćnici u nastavi makarskih školaraca'', 5. rujna je započela edukacija za nove pomoćnike u nastavi u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom '' Sunce''.

Edukacija obuhvaća osnovna načela obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju s naglaskom na inkluzivno obrazovanje i karakteristike učenika s teškoćama u razvoju u ukupnom trajanju od 20 sati. Predavači su edukatori - rehabilitatori Brankica Srzić, Ognjen Vela i Mateja Jurjević, pedagoginja Jelenka Medoš, psihologinja Jadranka Ivandić i socijalna pedagoginja Ana Popović.

Nositelj projekta 'S osmijehom u školu – pomoćnici u nastavi makarskih školaraca', za koji su sredstva osigurana sredstvima Europskog socijalnog fonda, je Grad Makarska, a partneri Osnovna škola Stjepana Ivičevića, Osnovna škola oca Petra Perice i Makarska razvojna agencija MARA.

Zahvaljujući uspješno realiziranom projektu tako će u dvije makarske osnovne škole u sljedeće četiri godine s 20 učenika s teškoćama raditi 11 pomoćnika te još dodatna 4 pomoćnika za čiji je rad sredstva osigurao Grad Makarska.

Makarska Veseljko spremno dočekao 22 mališana Makarska nakon 10 godina dobila novi dječji vrtić