Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Invazivne vrste

Počelo uništavanje korova na zelenim površinama

Koprivnica
1/2
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL

U ponedjeljak je počelo sustavno uništavanje korova na dijelu zelenih površina u Koprivnici i trajat će sve do kraja mjeseca, odnosno do petka, 31. svibnja.

– Obavještavamo građane da će od 20. do 31. svibnja ove godine u vremenu od 5 do 8 sati ujutro djelatnici Komunalca tretirati korov na neuređenim zelenim površinama, odnosno dionicama iskopa aglomeracije na području Koprivnice i uz prometnice kako bi spriječili širenje invazivnih korova. Uporaba kemijskih pesticida dopuštena je za iskorjenjivanje invazivnih vrsta prema propisima kojima se sprečava unošenje i širenje invazivnih stranih vrsta. Tretiranje će se obavljati pripravkom Herkules. U slučaju kiše tretiranje se odgađa za sljedeći dan – izvijestili su iz Komunalca. 

Na štandu su pripremili promotivne materijale koji promiču kružno gospodarstvo, održive materijale i edukaciju Posao i drugi projekti Komunalac sudjelovao na Tjednu karijera storyeditor/2024-05-17/trznica_A.jpg Koprivnica raspisala urbanističko-arhitektonski natječaj Grade se moderna tržnica i knjižnica za 8,8 milijuna eura storyeditor/2024-05-17/norijada_B.png Sastanak gradonačelnika, ravnatelja, predstavnika maturanata te policije Norijada za maturante u Koprivnici u četvrtak i petak