Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Sastanak s ravnateljima

Početak konkretnog planskog projektiranja nove škole

Foto: Zaprešić
To će nam pomoći kako bismo projektirali adekvatnu školu za održavanje nastave za sve učenike u jednoj smjeni s ciklusom u četiri dijela od redovne nastave i potpore u učenju do izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti kako je i predviđeno kurikulumom – rekao je zamjenik gradonačelnika Alan Labus.

Ravnatelji triju osnovnih škola Zaprešića na radnom sastanku s predstavnicima Grada dogovarali su planiranje projektiranja i izgradnje nove osnovne škole na području sjevernog dijela grada. Cilj je organizacija jednosmjenske, odnosno cjelodnevne nastave u svim zaprešićkim osnovnim školama, što je i plan Ministarstva znanosti i obrazovanja do 2027. godine. Za sada u jednoj smjeni radi jedino OŠ Kupljenovo.

– Za gradnju nove škole, uz ostalo, potrebni su nam i podaci o trenutnom broju razrednih odjela i broju djece po razrednim odjelima te broju učionica i kabineta. To će nam pomoći kako bismo projektirali adekvatnu školu za održavanje nastave za sve učenike u jednoj smjeni s ciklusom u četiri dijela od redovne nastave i potpore u učenju do izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti kako je i predviđeno kurikulumom – rekao je zamjenik gradonačelnika Alan Labus.

Nova će se škola financirati iz omotnice Europske unije za razdoblje 2021./2027., u kojoj su znatna sredstva predviđena za odgoj i obrazovanje te se vrlo brzo očekuje tender Ministarstva odgoja i obrazovanja za izgradnju novih osnovnih škola, a na što će Grad i prijaviti gradnju nove osnovne škole, rečeno je na sastanku.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja odredilo je normative dimenzioniranja prostora osnovnih škola u Republici Hrvatskoj, a što će biti i polazišna točka u projektiranju nove škole.

Nastavak demografskih mjera u Gradu Zaprešiću Veći iznosi i više isplaćenih subvencija za novorođenčad U Vršilnici svečano potpisivanje ugovora Učenicima i studentima po 100 i 150 eura za stipendije ŠKOLSKA PREHRANA Županija osigurala besplatne obroke za 12.725 učenika MEĐUNARODNA SURADNJA Boban: Županija nastavlja suradnju s Državom Izrael