Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
U Vršilnici svečano potpisivanje ugovora

Učenicima i studentima po 100 i 150 eura za stipendije

1/2
Foto: Zaprešić
– Vjerujemo da će neki od njih obnašati važne funkcije u privatnom ili javnom sektoru te je za razvoj našega grada važno da nagrađujemo i potičemo naše nadarene učenike i studente – istaknuo je prilikom potpisivanja zamjenik gradonačelnika Alan Labus

U Vršilnici u Zaprešću održano je svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika i studenata za školsku/akademsku godinu 2022./2023, izvijestio je Grad Zaprešić.

Odobreno 107 zahtjeva

Na natječaj je pristiglo ukupno 116 zahtjeva, od kojih je 107 zadovoljilo kriterije propisane Odlukom o stipendijama Grada Zaprešića, a u skladu s kriterijima gradonačelnik je donio Odluku o dodjeli stipendija, prema kojoj se za ovu školsku/akademsku godinu dodjeljuje ukupno 58 stipendija, i to 28 stipendija učenicima srednjih škola, od kojih šest za deficitarna zanimanja te 30 studentima, od kojih 28 studentima sveučilišnog studija (četrnaest za tehničke i isto toliko za društvene znanosti) i dvije studentima u kategoriji ostalih visokih učilišta.

Foto: Zaprešić

– Vjerujemo da će neki od njih obnašati važne funkcije u privatnom ili javnom sektoru te je za razvoj našega grada važno da nagrađujemo i potičemo naše nadarene učenike i studente – istaknuo je prilikom potpisivanja zamjenik gradonačelnika Alan Labus. U Gradu Zaprešiću uz takav pristup njeguju akademsku izvrsnost i rade na poticanju nadarenih učenika i studenata. Mjesečni iznos stipendije za učenike je stotinu eura, odnosno 753,45 kuna, a za studente 150 eura, odnosno 1130,18 kuna.

Sredinom mjeseca

Iznosi će se isplaćivati sredinom svakog mjeseca tijekom cijele školske/akademske godine, najavili su u Gradu Zaprešiću i dodaju da su to uvećani iznosi stipendija. Pojašnjavaju da je za učenike riječ o povećanju za 253,45 kuna, a za studente za 130,18 kuna.

ĐAKOVO Učenicima i studentima 195 stipendija i financijskih potpora ŠKOLSKA PREHRANA Županija osigurala besplatne obroke za 12.725 učenika MEĐUNARODNA SURADNJA Boban: Županija nastavlja suradnju s Državom Izrael OBRAZOVANJE Novih 125 studenata dobilo stipendije veće za 10%