Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
ULICA ĆE BITI ZATVORENA ZA PROMET

Počinje gradnja nove prometnice u Močilama

Foto: Grad Koprivnica
Razvijamo sve dijelove grada, kaže gradonačelnik Jakšić

Gradi se nova prometnica u koprivničkom naselju Močile, pa se svi stanari ulice i vozači pozivaju na strpljenje u iduća četiri mjeseca, najkasnije do studenoga. Iz gradske uprave kažu da radovi počinju danas, a gradit će se nova prometnica u ulici Močilski odvojak I. u Koprivnici.

Idućih tjedana počinje megaprojekt aglomeracije u Koprivnici Bit će posve raskopano najmanje 20 ulica i četiri naselja u gradu

– Nakon radova na oborinskoj odvodnji, pokrenuli smo radove i na prometnici. Riječ je o investiciji vrijednoj oko 1,7 milijuna kuna. Ovo je samo još jedan pokazatelj da razvijamo sve dijelove grada, a ne samo centar. Važno nam je da u ulicama nema blata i prašine – rekao je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Zamolio je sve stanovnike Močilskog odvojka I. da budu strpljivi i da poštuju privremenu regulaciju prometa, a sve u cilju bržeg i kvalitetnijeg izvođenja radova. Dužina prometnice s odvojkom koja je predmet rekonstrukcije iznosi oko 430 metara i širine je 4,5 metara.

– Na snazi će biti privremena regulacija prometa kojom je predviđeno zatvaranje za sav promet, osim stanara. Moguća su i kraća zatvaranja kompletne prometnice, zbog čega se mole građani za dodatan oprez, suradnju te strpljenje. Preporučeni obilazan smjer je preko Marijanske ulice – posebno naglašavaju u Gradskoj upravi.

GRAD USTUPIO DVIJE GRAĐEVINE U BIVŠOJ VOJARNI Dva projekta za pomoć osobama s teškoćama

Vrijednost građevinskih radova na izgradnji prometnice je blizu milijun kuna s PDV-om, a ukupna vrijednost cijelog projekta (prometnica i oborinska kanalizacija, izrada projektne dokumentacije, trošak stručnog nadzora građenja i koordinatora zaštite na radu u fazi izvođenja radova) iznosi oko 1,7 milijuna kuna s PDV-om. Investitor gradnje prometnice je Grad Koprivnica, a projekt se financira iz gradskog proračuna. Očekivano vrijeme trajanja radova je 120 dana. Izvođač radova na spojnoj prometnici zajednica je ponuditelja PZC Varaždin i Koming Koprivnica.