Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
NA DIONICI DRŽAVNE CESTE PREMA SREDIŠTU GRADA

Počinje gradnja novog rotora

Foto: Hrvatske ceste
Projekt gradnje rotora u Ulici braće Radić

Uskoro počinje gradnja novog rotora na dionici državne ceste u Koprivnici koja je dio prometnice D-41 od Zagreba do mađarske granice. Riječ je o Ulici braće Radić koja spaja Podravsku magistralu sa središtem grada.

Počela sadnja stabala i drugog zelenila Koprivnica dobiva novi parkić na Trgu kralja Krešimira

Hrvatske ceste ovih su dana odabrale tvrtku koja će sagraditi novi rotor na križanju Ulice braće Radić sa Sabolićevom i Ulicom Stari Brežanec u Koprivnici. Cijela je investicija natječajem i troškovnikom Hrvatskih cesta bila procijenjena na oko 4,9 milijuna kuna s PDV-om, ali na koncu je na javnom nadmetanju postignuta osjetno niža cijena. Rotor će tako kao najpovoljniji ponuditelj graditi tvrtka Colas Hrvatska sa sjedištem u Varaždinu koja je ponudila ukupno oko četiri milijuna kuna, odnosno 3,2 milijuna kuna bez PDV-a.

Foto: Hrvatske ceste

Varaždinska tvrtka dio je francuske grupacije Colas, najveće kompanije specijalizirane za niskogradnju u Europi s poslovnim sustavima u 50 zemalja. Colas Hrvatska nekad je bila tvrtka Cesta Varaždin. Rok za gradnju rotora i temeljitu rekonstrukciju dijela prilaznih ulica je tri mjeseca od uvođenja u posao. Radovi bi, dakle, trebali početi već ovaj mjesec, a rotor će biti u funkciji najkasnije u srpnju. Cijelu će rekonstrukciju financirati Hrvatske ceste, što je usuglašeno s gradskim vlastima u Koprivnici.

Karlovački akvarij kao idealan odabir za obiteljski odmor Aquatika u Karlovcu jedna je od prvih atrakcija u Hrvatskoj koja je od Ministarstva turizma dobila nacionalnu oznaku sigurnosti Safe stay in Croatia

I ne samo to: Hrvatske ceste na istoj će državnoj prometnici, prema najavama, graditi još jedan rotor, onaj kod cestovnog nadvožnjaka iznad željezničke pruge na južnom ulazu u grad i dolasku na Podravsku magistralu iz smjera Križevaca i Zagreba. Nakon ishođenja građevinske dozvole, Hrvatske ceste će raspisati javni natječaj za izvoditelja radova. Taj je rotor nešto skuplji od onog u Ulici braće Radić i stajat će oko 5,5 milijuna kn. Hrvatske ceste, kako je najavljeno u više navrata lani, planiraju i obnovu spomenutog nadvožnjaka iznad pruge, što će stajati još tri milijuna kuna. Za vrijeme svih radova promet će se odvijati obilazno ili uz posebnu regulaciju.