Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Karlovački akvarij kao idealan odabir za obiteljski odmor

Aquatika u Karlovcu jedna je od prvih atrakcija u Hrvatskoj koja je od Ministarstva turizma dobila nacionalnu oznaku sigurnosti Safe stay in Croatia

1/2
Foto: Aquatika
Karlovačka Aquatika u četiri godine zabilježila je 291.564 posjetitelja

Karlovačka Aquatika, slatkovodni akvarij, otkako je otvoren prije četiri godine, zanimljiv je posjetiteljima, ljubiteljima prirode. S popuštanjem epidemioloških mjera i dolaskom proljeća ovaj je jedinstveni akvarij u Hrvatskoj ponovno popularan.

PODUZETNIČKA ZONA IVANIĆ-GRAD JUG – ZONA 3 Završena gradnja ceste Josipa Kraša

Aquatika je prepoznata kao idealno mjesto za obiteljski izlet, u neposrednoj blizini glavnog grada, na putu iz unutrašnjosti prema moru i obrnuto. Od prošle godine posebnu važnost pri odabiru izletničke destinacije svakako ima sigurnost i zdravlje posjetitelja, a Aquatika je među prvim atrakcijama u Hrvatskoj dobila i nacionalnu oznaku sigurnosti pod nazivom Safe stay in Croatia od Ministarstva turizma i sporta u sklopu projekta kojem je cilj poštivanje propisanih mjera i protokola za siguran boravak u Hrvatskoj.

Doživljaj riječnog svijeta

Aquatika omogućuje svojim posjetiteljima istinski doživljaj tajanstvenog riječnog svijeta, bogatstvo flore i faune hrvatskih rijeka i jezera te cjelokupne priče o rijeci od njezina izvora do ušća. Raspored bazena u karlovačkom akvariju prati tok tipične krške rijeke, kao što je rijeka Korana na čijoj se obali i nalazi, pružajući detaljan, zanimljiv, poučan i uzbudljiv pogled u čudesan slatkovodni svijet.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio Ivanić-Grad Pohvala za ulaganje u školstvo i koncept razvoja zdravstvenog turizma u Naftalanu

– Nakon mjeseci izolacije ljudi su itekako željni provesti vrijeme u prirodi, istražujući, zabavljajući se i educirajući, uz stvaranje zajedničkih uspomena sa svojim najdražima. Idealna kombinacija položaja Aquatike i novouređene šetnice uz samu obalu rijeke Korane omogućuje upravo to – uživanje u pogledu na karlovačku ljepoticu, a potom u akvariju možete uživati u bogatom slatkovodnom svijetu. Stoga iskoristite ovo proljetno vrijeme, kada se sve polako budi, i uživajte u povezivanju s prirodom u društvu svojih najmilijih. Posjetite grad na četiri rijeke u kojem ćete saznati mnogobrojne zanimljivosti o hrvatskim rijekama i jezerima, odlično se zabavite i zaronite ispod površine – poručila je Margarita Maruškić Kulaš, ravnateljica Javne ustanove Aquatika.

Kao uspomenu na posjet Aquatici posjetitelji mogu kupiti i neki od unikatnih proizvoda u suvenirnici.

Uspješan projekt

Podsjetimo, Aquatika je nastala u okviru projekta pod nazivom “Slatkovodni akvarij i muzej rijeka – Kaquarium”, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013. u iznosu od 36,2 milijuna kuna, a ukupna vrijednost projekta je 36,7 milijuna kuna.

OD ROTORA do sjevernog ulaza u Imotski Počinje rekonstrukcija opasnog križanja Vukadinovići koja uključuje i gradnju kružnog toka

Od svog otvorenja Aquatika je jedan od najuspješnijih projekata u Hrvatskoj financiranih iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, koji je u četiri godine posjetilo 291.564 posjetitelja. Projekt je ostvario sve zadane ciljeve te pokazao spremnost na sve izazove upravljanja EU projektima s ciljem razvoja lokalne zajednice.