Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanić grad
Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio Ivanić-Grad

Pohvala za ulaganje u školstvo i koncept razvoja zdravstvenog turizma u Naftalanu

Foto: Grad Ivanić-Grad
Premijer je obišao novu farmu za podni uzgoj nesilica tvrtke Lukač u Derežanima

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u pratnji ministrice poljoprivrede Marije Vučković, župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića i gradonačelnika Grada Ivanić-Grada Javora Bojana Leša obišao je novu farmu za podni uzgoj nesilica tvrtke Lukač u Derežanima.

OD ROTORA do sjevernog ulaza u Imotski Počinje rekonstrukcija opasnog križanja Vukadinovići koja uključuje i gradnju kružnog toka

Radni sastanak

Proizvodne hale nove farme imat će kapacitet 165.000 kokoši nesilica s uzgojnim objektom od 56.000 pilenki koje će nesti između 45 i 50 milijuna jaja godišnje. Gospodarstvo Lukač tako je postalo drugi najveći proizvođač jaja u Hrvatskoj s 250.000 nesilica, od čega je 100.000 u kaveznom, a ostatak po najnovijim europskim standardima u podnom uzgoju.

Također, tvrtka Lukač je jedini proizvođač u Hrvatskoj koji proizvodi jaja u ljusci i tekuća pasterizirana jaja s najvišom razinom sigurnosti hrane duž cjelokupnog lanca “od polja do stola” koji uključuje proizvodnju, preradu, pakiranje, skladištenje i stavljanje na tržište. Za potrebe novog postrojenja čija je izgradnja trajala dvije godine i u koje je uloženo ukupno 60 milijuna kuna zaposleno je 15 dodatnih djelatnika pa tvrtka Lukač trenutačno zapošljava 80 radnika.

POTPISAN UGOVOR O IZVOĐENJU RADOVA KOJI TREBAJU BITI GOTOVI DO 1. SVIBNJA Za projekt sanacije borilišta Sokol 991.514 kuna

– To je tvrtka koja zapošljava 80 ljudi i jedan sjajan primjer poduzetništva i angažmana koji je u vrhu proizvodnje jaja u Hrvatskoj, koji razvija suradnju s ključnim trgovačkim lancima, hotelima i na taj način pridonosi hrvatskoj poljoprivredi, proizvodnji i razvoju, i to po najmodernijim tehnologijama – rekao je Plenković.

U sklopu posjeta Ivanić-Gradu predsjednik Vlade Andrej Plenković je održao i radni sastanak s gradonačelnikom te je pohvalio rad gradske uprave i gradonačelnika Javora Bojana Leša na jačanju gospodarstva, očuvanju radnih mjesta i otvaranju novih.

Gradnja imidža

– U mandatu naše Vlade povučeno je 514 milijuna eura iz EU sredstava. Zagrebačka županija potvrdila se kao jedna od 5 najrazvijenijih županija u RH, a tu je primjer Ivanić-Grada koji ulaže u školstvo i gradi svoj imidž – dodao je Plenković pohvalivši Ivanić-Grad zbog ulaganja u školsku infrastrukturu i sportske dvorane za mlade te zbog “koncepta razvoja zdravstvenog turizma na temelju kojeg ovaj grad i gradi svoj imidž unutar županije”.

Građani i daruvarske udruge dobili su mjesto za rad i prostor za predstavljanje svoga rada Kulturno-društveni centar besplatan za aktivnosti do svibnja 2022. godine

Gradonačelnik Ivanić Grada istaknuo je kako mnogo ulažu u vrtiće i u Naftalan, što pridonosi razvoju zdravstvenog turizma.

– Nadam se da ćete uskoro prisustvovati otvorenju tog projekta – rekao je premijeru gradonačelnik Javor Bojan Leš .