Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanić grad
PODUZETNIČKA ZONA IVANIĆ-GRAD JUG – ZONA 3

Završena gradnja ceste Josipa Kraša

Foto: Grad Ivanić-Grad
Radovi su koštali 3,1 milijun kuna od čega je iz EU 1,9 milijuna

Grad Ivanić-Grad uspješno je priveo kraju još jedan infrastrukturni projekt sufinanciran sredstvima Europske unije – završena je gradnja ceste Josipa Kraša u Poduzetničkoj zoni Ivanić-Grad Jug - Zona 3.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio Ivanić-Grad Pohvala za ulaganje u školstvo i koncept razvoja zdravstvenog turizma u Naftalanu

Izgradnjom ceste Josipa Kraša značajno je unaprijeđena prometna infrastruktura Poduzetničke zone u smislu njezine optimalne povezanosti s gradskom obilaznicom, državnom cestom D-43 i autocestom A-3. Naime, to je priključna cesta za Poduzetničku zonu koja omogućava izravan pristup dijelu zone koji se nalazi istočno od državne ceste D-43, a koja kroz zonu prolazi.

Time je ostvaren pristup parcelama koje se nalaze uz trasu (ukupno 61 parcela) kako bi se one aktivirale te kako bi na njima mogla započeti provedba poduzetničkih projekata. Ivanić-Grad je tako osigurao povoljne uvjete za privlačenje novih poduzeća i dodatnu aktivaciju zone, kao i za daljnji razvoj poduzetništva na području grada i okolice. Projekt “Unapređenje prometne infrastrukture Poduzetničke zone Ivanić-Grad Jug – Zona 3” trajao je 20 mjeseci, a u tom je vremenu sagrađeno 450 metara ceste s kanalima za odvodnju, distributivnom telekomunikacijskom kanalizacijom, nogostupom, biciklističkom stazom, zelenom površinom te priključnim odvojcima na spojne ceste.

OD ROTORA do sjevernog ulaza u Imotski Počinje rekonstrukcija opasnog križanja Vukadinovići koja uključuje i gradnju kružnog toka

Ukupna vrijednost projekta bila je 3,1 milijuna kn od čega je iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano 1,9 milijuna kn.