Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Grad Ivanec poziva gospodarstvenike

Podnesite zahtjev za oslobađanje plaćanja gradskih komunalnih davanja!

Foto: Grad Ivanec
Za ostvarivanje navedenog prava na oslobođenje od plaćanja utvrđene naknade u cijelosti, podnosi se obrazac zahtjeva za primjenu krizne mjere. Obrazac je potrebno dostaviti u Grad Ivanec putem e-pošte grad@ivanec.hr, poštanske službe ili putem poštanskog sandučića ispred ulaza u Gradsku vijećnicu

Temeljem odluke o mjerama potpore u vrijeme trajanja ograničenja i zaštite izazvanih epidemijom koronavirusa koju je na svojoj 32. sjednici 2. travnja, donijelo Gradsko vijeće Ivanec, gradska uprava Ivanec poziva sve gospodarstvenike koji posluju na administrativnom gradskom području, a kojima je rad zabranjen odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, da Gradu dostave zahtjev za primjenu krizne mjere kojom se u cijelosti oslobađaju plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi za obavljanje poslovne djelatnosti, naknade za postavljanje reklamnih predmeta te naknade za korištenje javne površine sa svrhom postave ugostiteljske terase, pokretne trgovine i drugo.

Obavijest o radu Vrtni centri, rasadnici nastavljaju rad

Sukladno navedenoj odluci, nakon završetka važenja kriznih mjera, odnosno ograničenja obavljanja djelatnosti čije obavljanje je zabranjeno odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite, a kao poticaj oporavku gospodarstva, navedeni gospodarstvenici bit će oslobođeni plaćanja utvrđene naknade u visini 50% utvrđene obveze i za naredno razdoblje od tri mjeseca.

Za ostvarivanje navedenog prava na oslobođenje od plaćanja utvrđene naknade u cijelosti, podnosi se obrazac zahtjeva za primjenu krizne mjere. Obrazac je potrebno dostaviti u Grad Ivanec putem e-pošte grad@ivanec.hr, poštanske službe ili putem poštanskog sandučića ispred ulaza u Gradsku vijećnicu, Trg hrvatskih ivanovaca 9b, do 25. travnja 2020. godine.

Ako su gospodarstvenci već uplatili novac, Grad Ivanec ga neće vraćati, već će prebiti budućim zaduženjima.

Ivanec U punom jeku radovi na revitalizaciji parkovnih površina i sanaciji drvoreda

Nadležni upravni odjel izradit će službenu evidenciju obveznika/gospodarskih subjekata koji ostvaruju pravo na oslobođenje od plaćanja komunalne naknade u cijelosti te će se na njih odredbe odluke primijeniti neposredno, bez donošenja novih rješenja, tako da će im se dostaviti računi s umanjenim iznosima.

Nadalje, gospodarski subjekti čije obavljanje djelatnosti nije zabranjeno odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite oslobađaju se plaćanja utvrđene im naknade u visini od 50% utvrđene obveze, za vrijeme trajanja kriznih mjera, te za naredno razdoblje u trajanju od tri mjeseca, kao poticaj za oporavak gospodarstva.

Gospodarski subjekti čije obavljanje djelatnosti nije zabranjeno odlukom Nacionalnog stožera ne trebaju dostavljati zahtjev na propisanom obrascu, već će se i na njih odredbe odluke primijeniti neposredno i bit će im dostavljeni računi s umanjenim iznosima.  

Potres Područje grada Ivanca bez oštećenja na objektima i na infrastrukturi

Za sva dodatna pitanja zovite na tel. 042/404-878, 042/492-864, 042/404-885, 042/404-882, fax: 042/492-877 ili e-mailom: vera.sever@ivanec.hr, jelena.cukovic@ivanec.hr, maja.darabus@ivanec.hr, jelena.sambol@ivanec.hr.