Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
ODLIČNA VIJEST ZA KOMPANIJU I KOPRIVNICU

Podravka gradi novu tvornicu na četiri etaže

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
Tvornica bi se gradila uz tvornicu dječje hrane

Podravka će graditi novu tvornicu Koktel na Danici u koju bi se premjestio stari pogon iz Starčevićeve ulice u Koprivnici.

Koprivnica Brojne olakšice za kupnju zemljišta u Koprivnici Mladim parovima gradilišta za kuće za samo 40-ak tisuća kuna

U javnu raspravu upućen je elaborat zaštite okoliša za novu tvornicu za proizvodnju slanog trajnog peciva, praškastih i ekstrudiranih proizvoda. Gradnja nove tvornice, a u budućnosti i planiranog velikog distributivno-logističkog centra na Danici odlična je vijest za Podravku i Koprivnicu. Na staroj lokaciji u Starčevićevoj ulici na životu je još jedino tvornica Kokteli u čijim se pogonima proizvode grickalice Kviki, slatki program Dolcela i dio dječje hrane, odnosno Lino žitarice. Gradnja nove tvornice Kokteli u industrijskoj zoni Danica trebala je početi proljetos, ali odgođena je zbog epidemije koronavirusa.

Prema podacima koji su objavljeni u dokumentima za javnu raspravu o procjeni utjecaja na okoliš, nova Podravkina tvornica gradila bi se uz tvornicu dječje hrane na prostoru površine 46.800 metara četvornih, a sama je građevina tlocrtne površine od 14.000 kvadrata. Ukupna bruto građevinska površina je otprilike 21.000 kvadrata s visinom od 23 metra s četiri korisne etaže: prizemljem, međukatom te I. i II. katom.